Вече е абсолютно възможно да живеете под купола на достъпен дом, който можете да реализирате и сами. Тайландски архитект с помоща на свой приятел, строи къщи, които сякаш са изскочили от филма „Хобит“. Последният му проект е пряко свързан с желанието му да си сима плантация за отглеждане на манго и е реализиран в Тайланд. Финалната инвестиция възлиза на 6000$ за грубия строеж, плюс допълнителни 3000$ за врати, прозорци, обзавеждане и озеленяване. Достъпният дом е изключително стабилен, привлекателен и забавен. Построен е от бързосъхнещ цимент и глинени тухли. Въпреки това авторът му признава, че възнамерява да изпозва и порест цимент за местата с по-студен климат, който ще осигури по-добра изолация.

Малката къщичка разполага с големи прозорци, които не само позволяват на естесвената светлина да изпълва вътрешността и. Те също така ви дават невероятната възможност да се наслаждавате на заобикалящата ви природа. Вътрешността и е в топли тонове и ниска мебел, което позволява на пространството да изглежда по-просторно и лежерно. Естесвените материали от които е съставен интериора допринасят за усещането на минимализъм и естествена красота. Допълнителна светлина влиза през невероятните пирамидални стъклени тавани, които са снабдени със стъклени висящи сфери. Те от своя страна пречупват светлината, която рисува дъги по стените.

На покрива ще откриете хамак в прелестна наблюдателница, през която можете да съзерцавате околността.

Тази къща от приказките сякаш ни показва, колко малко ни е нужно за да сме щастливи от това което имаме. Естествените материали са достъпни за всеки от нас и с малко умения и въображение можем да покрием и най-високите стандарти за стил у дома. Естесвената светлина, хамаците, тъканите черги, бамбуковите елементи и издълбаните ниши са невероятно енергизиращи елементи. Освен всичко останало, този дом предлага изобилие от пространства за съхранение на вещи и пособия. Зеленината отвън пък, може лесно да бъде продължена като тема  във вътрешността на дома с няколко пищни стайни растения.

В карйна сметка в този проект откриваме освен вдъхновение и още нещо- източникът на уют в дома сме самите ние.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.