В тази статия, ще ви покажем 50 уникални кухни във формата на „U“ и ще ви ориентираме в техните преимущества.

Тази форма на кухненски кът е широко предпочитана, предимно заради изобилието от пространство за кухненски шкафове и плотове. Този архитектурен план се състои от полезна площ, разположена на трите страни на „U“ формата. Обикновено, върха на „U“-то е оставено за вратата или вход към преливаща всекидневна от отворен тип. Тези кухни могат често да се комбинират с трапезария или дори да притежават собствен остров за хранене. Разбира се, островът, предполага достатъчно голямо пространство, което да го приюти. Ако разполагате с апартамент тип студио, такъв от отворен архитектурен тип, можете да превърнете едната страна на „U“-то в полуостров, който е достъпен отвсякъде, например барплот на който да закусвате или да увеличите обема на шкафовете. Тях, можете да разположите под полуострова и така, да създадете допълнително място за складиране на продукти и съдове.

Принципно, има шест основни типа кухни според плана си: кухня разположена по протежението на стена, тип алея, формата „U“, формата „L“, тип остров и тип полуостров.

Няма строги правила, които да ви задължат да разположите кухненските уреди по точно определен начин, а и кухнята сама по себе си, може да е комбинация от повече от една типлогична единица от изброените. Например, може да имате кухня във формата „L“ в комбинация с остров или полуостров. Също така, кухнята тип алея може да бъде затворена в единия си край.

 

При проектирането на кухня, е важно да се спази така нареченият триъгълник на поточност. Разстоянието между хлаилника, кухненската печка и мивката не бива да надвишава 1м и 20см. Концепцията за този тръгълник на поточност претърпява своята еволюция през годините, за да интегрира успешно всички новости в кухнята като микровълновата и каната за гореща вода например. По този начин, в съвремената кухня има по скоро няколко, преплитащи се триъгълника подчинени на зоните на функционалност.

 

Разгледайте галерията ни и почерпете вдъхновение от предложенията ни.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.