Предстоят най-красивите пролетни празници през годината и обмисляме какво ново да изпробваме в декорацията на дома, а защо не и да не експериментираме с нови, и по-важно – безвредни методи за боядисване на великденски яйца. Наистина сме развълнувани и нямаме търпение да опитаме да боядисаме великденските яйца тази година по естествен начин. Планирали сме да използваме рецептите, които открихме случайно. Ние също проучваме различни начини, за украса на великденските яйца, и открихме няколко забавни и лесни идеи. Ще са ви необходими материали, които вероятно вече са на разположение у дома ви.

великденски яйца

Ако идеите за Великден са се изпарили и нямате вдъхновение, разгледайте тази малка колекция от великденски идеи тип “направи си сам”. Идеите са толкова забавни и много лесно можете да ги реализирате, като включите и децата. Няма съмнение, че това ще допринесе за празничното настроение на всички.

Това са нашите пет любими “находки” за техники – за безвредно боядисване на великденски яйца. Ще се радваме да чуем и вашите мнения и съвети в коментарите по-долу.

великденски яйца

1. Стикери: Покрийте яйцата с цветни стикери.

2. Восъчни пастели: Преди да ги поставите в боята, можете да създадете дизайна на яйцата с цветни пастели. Восъкът няма да абсорбира багрилата и по този начин рисунката, направена с пастел, ще изпъкне.

3. Ластици: Увийте гумени ластични ленти около твърдо сварено яйце и след това оставете да се накисва в топла смес от куркума, сол и оцет за около час, за да създадете жълто яйце.

4. Билки, цветя, листа: Можете да използвате най-различни зеленолистни от кухнята (тук на снимката е копър). Така ще създадете интересни релефни шарки.

5. Кора от лук: Увийте суровите яйца в кори от лук и бяла тензухена кърпа (или чорапогащник), и след това ги сварете в продължение на 20 минути. Маслата от лука ще се отбележат върху яйцата.

великденски яйца

А вие планирахте ли вече вашите великденски шедьоври? Забавлявайте се, бъдете креативни и вдъхновени, защото предстоят най-цветните и красиви празници от годината.

Източник: www.apartmenttherapy.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.