От открити огнища до фурни на дърва, ние ви предлагаме десет идеи за домашни камини, които ще превърнат дома ви в уютна зимна приказка. В мрачното време, което принуждава жителите да се приберат по домовете си, едва ли има нещо по-приятно от това да се сгушиш с книга пред камината. От пищни огньове, през печки на дърва и дори газови камини, няма нищо по-идилично от топлата прегръдка на живите пламъци в огнището и следващите примери ще ви го докажат.

Приказки за разпускане в хамбара
С тези удобни дивани, прекрасен дъбов гредоред и огнището с фурна на дърва, от които просто не можете да откъснете поглед, не е трудно да си представим идилията, която можем да постигнем тук с приятели.

Укритие в планините
Докато снега се трупа навън, тази висока камина е перфектното място да се сгреете, наблюдавайки величествената гледка навън.

Сканди комфорт
Тази модерна камина доказва, че лукса и изчистеният дизайн са постижими и могат да предложат много уют.

Топлата текстура на дървения под в съчетание с тъмните подпорни греди, правят тази всекидневна в преправен параклис много приветлива и спокойна.

А тази хижа в Северна Каролина пък притежава една от най-красивите камини…

Печката на дърва с голям прозорец и пряка видимост към огъня, прави тази хижа идилично място. Няма да намерите по-добро място, в което да вдигнете крака пред печката.

Перфектното решение за тези от вас, които искат да поканят заобикалящата ги природа у дома, външна и вътрешна камина в едно. Точно така! Дели ги огромен френски прозорец, през който имате видимост към външната камина, която можете да използвате и за съхранение на дърва. Тази голяма камина от открит тип е невероятен извор на уют и домашен вайб.

Това е преустроен хамбар в Берлин, който просто ви кани да останете пред камината. Тя от своя страна е голяма с високи странични контейнери за дърва, открито огнище и желязна решетка-ограничител.

Тази красива камина пък се е изправила гордо в центъра на самоделна постройка от дъб. Искрящите пламъци вечер биха изглеждали величествено на фона на гледката към провинцията, която се открива през големите френски прозорци.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.