Древното китайско изкуство Фън Шуй предлага уникални принципи за създаване на приятна обстановка и начин на живот, който е в хармония със заобикалящата среда. Модерните кухненски дизайни и декорация, според Фън Шуй, са красивите и хармонични кухненски интериори, удобни и ергономични.

Фън Шуй съветите помагат на хората да трансформират кухните си като създават уникални интериори с характер, подканващо, гостоприемно усещане и атрактивен външен вид. Фън Шуй съветите ще ти помогнат да създадеш много приятна, гостоприемна и приятна атмосфера в кухненския интериор, както и да персонализираш модерния кухненски дизайн с правилните декоративни материали и кухненски цветове.

modern-kitchen-design-feng-shui-tips-1
Фън Шуй съветите за модерни кухни

Фън Шуй съветите за модерни кухни са прости и икономични. Премахването на непотребните вещи и спретнатата кухненска организация, добро осветление и ергономичен дизайн, хармонично и балансирано декориране, както и приятните цветове в кухнята, символизират Фън Шуй елементите и помагат за създаването на наистина красиви и модерни кухни.

Чистото и подредено кухненско пространство е първата стъпка към създаването на подходяща атмосфера в модерното жилище.

Ето и основните съвети:

 1. Да се отървем от непотребните вещи и да почистваме, да подредим чиниите, малките уреди и кухненски прибори на определени места и да създадем атрактивен, чист и красив кухненски интериор.
 1. Прозорците, стените и пода трябва да са чисти – по този начин се привличат положителна енергия и приятни промени, като се поддържа приятна среда.

kitchen-stylish-white-kitchen-design-ideas-white-wooden-stained-kitchen-island-whitet-wooden-stained-kitchen-cabinet-white-wooden-laminate-countertop-white-bar-stool-white-wooden-945x945

 1. Добрият дизайн на осветлението е добре според Фън Шуй, включително и за кухните. Модерния кухненски дизайн включва ярко осветление, естествено и изкуствено. Електрическите крушки, които произвеждат топла жълта светлина и топли жълти цветове, са страхотни за създаване на топла и уютна атмосфера в кухненския интериор и Фън Шуй пространствата. Светлината, според Фън Шуй, представя мъжествеността, растежа и здравето.
Small-White-Kitchen-Wood-Floor-Kitchen-Category-Modern-Kitchen-Design-With-Oak-Wood-Floor-Home-Beautiful
Кухня в бяло
 1. Фън Шуй съветите помагат да се слеят петте елемента на природата в модерната кухня, която носи  хармония и привлича на благосъстояние и богатство. Тези елементи са огън, вода, земя, метал, дърво. Огънят е представен от готварските печки, фурни и скари. Елементът на водата освен, че се представя основно от мивка, миялна машина, хладилник и пералня, може да бъде представен и от един малък аквариум, миниатюрен фонтан или контейнер с вода. Тухлите, камъкът и дизайнерските плочки представляват елемента земя. Модерните кухненски уреди са символи на металния елемент. Елементът на дървото може да се добавя към кухненския дизайн със стайни растения, вази с живи цветя, купи с плодове или зеленчуци.
modern-kitchen-design-feng-shui-tips-4
Модерна кухня с кухненски остров
 1. Печката в кухнята е символ на просперитет, сила и единство на семейството. Печката в центъра на кухнята на кухнята подобрява Фън Шуй, а поставянето ѝ в ъгъла или в близост до прозорец, не е най-добрият вариант за кухненския интериор според Фън Шуй.
hanging-wooden-room-divider
Модерна кухня с преграда от всекидневна
 1. Всички кухненски уреди трябва да са в добро състояние. Според Фън Шуй, счупените или пукнати предмети трябва да бъдат отстранени от кухнята и дома, ремонтирани или заменени за нови. Лампите и кухненските прибори, мебели и кухненски уреди трябва да работят добре, като правят кухненския дизайн удобен и ергономичен.

  8bce977fe8fb2cbff0a1fc56f86d8cfe
  Фън шуй за модерна кухня
 2. Неутралните кухненски цветове изглеждат хармонични, а ярките цветове в кухнята могат да са твърде агресивни. Бяло, кремаво и светло сивите тонове са страхотни цветове за фон за модерната кухня. Природните кафеви цветове, зелените цветове и меките сини нюанси, включително всички тюркоазени сини цветове, са добри Фън Шуй цветове за модерни кухни, които създават прекрасно настроение в кухненския интериор.

modern-kitchen-design-feng-shui-tips-20

Оранжевото, винено, ярко жълто, розово и червено не са добри цветове за кухненския интериор според Фън Шуй, но могат да се използват като акценти.

8. Отворените стелажи и шкафове с прозрачни стъклени врати, според Фън Шуй, означават липса на ред. Отворените рафтове могат да унищожат хармонията от чувства и усещания. Кухненски шкафове с масивна дървесина или матирани стъклени врати, плъзгащи се врати и завеси са добри Фън Шуй идеи за създаване на атрактивен, организиран и спретнат кухненски интериор.

modern-kitchen-design-feng-shui-tips-8
Модерна бяла кухня с голям кухненски остров
 1. Идеално място за кухнята, според древното китайско изкуство Фън Шуй, е далеч от главния вход. В противен случай богатството, концентрирано около кухнята, може лесно да напусне къщата. Ако кухнята е разположена в близост до входната врата, вратите към кухнята трябва да се държат затворени или украсени с пердета. Ако кухнята създава едно отворено пространство към трапезарията или хола, може да се използва стационарна преградна стена, мебели за съхранение и стайни растения за отделянето на функционални зони и подобряване на Фън Шуй дизайна.

modern-kitchen-design-feng-shui-tips-9

 1. Фън Шуй съветитe ще ти помогнaт да добавиш спокойна атмосфера и и баланс в модерния кухненски дизайн. Всички елементи на съвременната дизайн се събират заедно, за да може Фън Шуй интериора в кухнята да добави хармония в жилищното пространство. Чистите, прости и плоски тавани, без тежки архитектурни елементи или декоративни мотиви, съчетани с меко осветление и естествени цветове, добро съхранение и организация на кухненския интериор – за  привличане богатство в домовете.

Тези практични и полезни Фън Шуй съвети ще ти помогнат да избереш най-добрите решения за кухненския интериор и за да създадеш удобен, балансиран и модерен кухненски дизайн.

1 COMMENT

 1. Тъй като статията е преводна, има нужда от някои пояснения:
  Снимките след първите три съвета са на предимно бели кухни, което е недопустимо от гледна точка на Фън Шуй, защото липсва балансът на Петте елемента в цветовете.
  В съвет 4 елементът Вода не се представлява от „малък аквариум, миниатюрен фонтан и контейнер с вода“, а основно от мивка, миялна машина, хладилник и пералня (ако е в кухнята).
  Съвет 7 – няма „Фън Шуй цветове“. „Оранжево, винено, ярко жълто, розово и червено не са добри цветове за кухненския интериор според Фън Шуй“ – тази препоръка няма обосновка.
  В съвет 8 прескачаме безсмислието на „Отворените рафтове могат да унищожат хармонията от чувства и усещания“, защото е по-важно да се знае, че стъклените вратички на шкафовете са в полза на реда и функционалността, освен ако рафтовете са празни.
  Показаният интериор на снимката след съвет 9 няма да помогне за обединяване на семейството около масата за хранене.
  Първата снимка след съвет 10 показва проблемен интериор – подреждането на зоните в показаната последователност кухня-дневна-трапезария не е препоръчително.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.