Скандинавското влияние процъфтява във всеки елемент от дизайна, вариращо от визуално изкуство и типография до архитектура и разбира се , мебели и аксесоари за дома. В тази публикация сме ви подбрали няколко различни апартаменто, обединени обаче от силното влияние на Севера и демонстрирайки най-характерните черти на нордик интериора. Те показват обхвата и гъвкавостта на скандинавския дизайн, като някои от тях предлагат комбинацията от бяло и дърво, позната ни най-вече от списанията Икеа, а при други тази дефиниция е разширена с ярки -цветови мотиви.

скандинавски дизайн

скандинавски дизайн

modern-Nordic-home-inspiration-600x600

скандинавски дизайн

скандинавски дизайн

скандинавски дизайн

Едно от най-добрите неща за скандинавския дизайн е това, че почти всеки може да интегрира нещо от този класически външен вид и в своя собствен дом. Сигурни сме, че ще намерите вдъхновение, за да сложите свой собствен почерк в интериора. Освен дървесината и белите повърхности, светлината и светлосенките играят голяма роля в скандинавския дизайн и на това е заложено в първото ни предложение.

скандинавски дизайн

скандинавски дизайн

скандинавски дизайн

скандинавски дизайн

scandinavian-kitchen-with-tile-600x357

playful-nordic-home-design-600x357

 

 

Следващото място е малко по-цветно и интегрира много природни теми. Яркият цвят е винаги оценяван в тези дълги северни зими, така че има смисъл да се включат колкото се може повече живот и жизненост.

scandinavian-home-with-ocean-theme-600x600

nautical-scandinavian-decor-ideas-600x371

скандинавски дизайн

скандинавски дизайн

Кухните като правило са пространство, обхващащо много дейности, много уютни, с буркани за подправки и открити рафтове, допълващи усещането за простор. Въпреки че много хора свързват скандинавското влияние с минимализъм, това не винаги е така. Доста често стаите са обградени с предмети, меки възглавници и завивки, което също е част от усещането за уют. Класическите мебели, дървените елементи, интелигентните решения за съхранение, ненатрапчивото продължение на природата отвън навътре в жилището – това са все решения и характерни акценти в един нордик дизайн.

скандинавски дизайн

 

Жълтите и сини акценти внасят свежест, цвят и допълнително оживление в иначе изчистения и опростен дизайн, където бялото като основен цвят, който вкарва и повече светлина, чудесно се съчетава с меките нюанси на дървото.

Източник: www.home-designing.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.