Нищо не крещи „лежерно готин“, така както всекидневна в индустриален стил. Прозорци до тавана в стил „стара фабрика“, голи тухлени стени, килими и пътеки, графичен арт в монохром…и разбира се, дървени подове. Звучи като перфектното съчетание, нали?

Ще ви помогнем с основни съвети, които ще преобразят декора на дома ви в няколко лесни стъпки!

Дайте свобода на „книжния плъх“ във вас и наредете книги до тавана! Индустриалният вайб, не минава без купчини от книги. Може да ги наредите до леглото, дивана…съвсем непринуденото им присъствие, ще допълни индъстриъл атмосферата на декора.

Диваните и креслата са удобни! Задължително са удобни- текстурите са кожа, кадифе, винил.

Индустриалният стил, отразен в декорацията на стени, се изразява в съчетания между бетон, дърво и цимент. Всякакъв вид черни дъски, също са добре дошли.

Кафявото и сивото, съвсем не са задължителни за индустриалния декор. Може съвсем спокойно да се доверите на силни акценти в лимонено жълто. Използвайте елементи в черно, за да подчертаете жълтия цвят.

Ако сте късметлии и обитавате лофт, индустриалната атмосфера е почти завършена. Възползвайте се от големите прозорци и стени, използвайте ги като пано за съвременно изкуство!

Високият таван пък, ще ви даде възможност да се развихрите с осветлението. В такава обстановка, може да си позволите по пищни и големи осветителни тела.

Индустриалният стил, предполага нестандартни жилищни пространства, които често имат нужда от много светлина, за да не изглеждат пусти и студени. Всякакъв тип настолни лампи и големи прожектори, биха били много подходящи за осветяването им.

Индустриалният стил, успешно се комбинира със Нордик или дори Бохо-шик. На практика, можем да постигнем супер еклектично излъчване на дома с привнасянето на елементи от подходящи стилове.

Един от изключително популярните елементи в съвременният индустриален интериор е мед. Медни камини, облицовки или арт инсталации, внасят блясък и колорит в декора.

Източник: http://www.home-designing.com/industrial-style-living-room-design-ideas-tips

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.