Представяме ви няколко красиви цветови схеми за кухня, от които може да се вдъхновите докато мечтаете за вашата модерна кухня. Наслаждавайте се!

модерна кухня в оранжево и червено

Кухните, които са изцяло в бял цвят, са търсени през последните години. Те имат свеж, чист вид и излъчват необикновена светлина, което със сигурност има своята привлекателнст. Но има много цветови схеми за кухня, които също така изглеждат адски свежо, особено с добавена щипка от нашия персонален стил.

кухня в бяло и синьо

Сив цвят в кухнята
Монохроматичната цветова схема е много актуална за всяко пространство, и кухнята не е изключение. Ако монохромните цветове са това, което търсите, не забравяйте да внесете разнообразие в тоновете като добавите блясък и текстура. Забележете всички тези сиви аспекти на тази модерна кухня – под, шкафове, плотове и осветително тяло. Когато са комбинирани заедно, ефектът е чудесен и се създава голяма визуална дълбочина.

сив цвят в кухнята

кухня в сиво

Бяло и златисто
Разбира се, ако обичате белите кухни, но исках да се отклоните съвсем малко от тенденцията всичко да е бяло в кухнята, има начини да направите това с внасяне на изтънчен цвят. Поддържйте усещането за бяло като го използвате за рамкте на прозорците, мраморен кухненски плот и гръб и бяла мивка. А за шкафовете може да заложите на бледо сиво-зелен цвят. Резултатът е ефирна кухня, без да е напълно бяло…

бяло и златисто в кухнята

бяло златисто в кухнята

Червено, бяло и синьо
Вариациите на хладни сини нюанси помагат да се запази тази смела цветова палитра и да чувствате интериора по-модерен и зрял, отколкото като детска стая за игри. А голямата доза от бял цвят може да допринесе за създаването на едно приятно и щастливо пространство. И нещо интересно – обикновено комбинацията от червено, бяло и синьо създава ретро усещане в интериора…

бяло-червено и синьо в кухнята
Използвайте ярки и класически цветови схеми за кухня, както и контрасти – шкафове комбинирани с матови стени в цвят слонова кост и рафтове за дълбоко визуално пиршество. Напластяването на интензивността на цветовата схема между бели подове и тавани е чудесен избор за дизайн.

оранжево и зелено в кухнята

Бъдете дръзки и създайте жизнерадостна атмосфера чрез използване на неочаквани цветови схеми за кухня – ярко оранжево в комбинация с тъмно розово и бледо синьо или пък цветова комбинация от лимоново жълто, тъмно лилаво и морско синьо. Всичко зависи разбира се от вашите лични цветови предпочитания и нагласи.

кухня в червено и черно

Не забравяйте да експериментирате! Бъдете вдъхновени и ентусиазирани!

Източник: www.homedit.com

Още идеи за цветни модерни кухни.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.