Ето и няколко съвета в какъв вид е желателно да представите дома си за оглед пред евентуални купувачи, така че те да не останат само евентуални 🙂

1.) Почистете всички повърхности : Това изглежда доста просто, но често се оказва обратното. Зависи от семейството, но веднъж  седмично  трябва да се почиства. Ето един трик, който можете да използвате- винаги дръжте под ръка  препарат за почистване на стъкло, за полиране на дърво и др. такива.  Преди да дойдат купувачите  на оглед в дома ви, минете с пръсти покрай всички повърхности в дома ви, ако намерете непочистено място,почистете.

2.) Уверете се, че огледалата са без драскотини. Отражението на светлината кара стаята да изглежда по-голяма, чиста и уютна. Уверете се,че огледалата в баните и стаите са чисти и ненадраскани. Също така проверете и другите прозорци в дома ви. Почистете ги отвън и отвътре. Колкото повече светлина внесете в дома ви, толкова по-добре.

3.) Разкарайте мръсните съдове: Ако имате спешна работа или с други думи нямате време да миете съдовете, можете да ги сложете в печката (изключена разбира се ) като не забравите да ги измиете по-късно. Sales агентите е почти сигурно,че няма да се сетят да  погледнат печката отвътре.

4.) Парфюмирайте дома си:  Има спрейове за въздух, който неутрализират дори и най-натрапчиви миризми. Не намекваме, че дома ви мирише. Но имайте в предвид,че обонянието, както и другите сетивни органи са тези които купуват. Успеете ли да ги привлечете умело, значи сте си свършили добре работата с „козметичния ремонт“ на вашия дом.

5.) Подредете дрехите в гардероба: Едно от главните места, на което ще погледнат посредниците е гардероба. Това е така, тъй като е важно да се прецени колко може да побере гардеробът.

6.) Всяка стая да си знае…целта: Мястото на играчките не е по пода в коридора, а  документите, които лежат на масата в кухнята със сигурност трябва да се приберат в някой шкаф.

7.) Настройте и настроението: Професионалистите разкриват за купувачите, че те обичат да се чувстват „добре дошли“ . А за да ги накарате те да се чувстват така пуснете джаз музика или класическа музика за фон. Поднасянето на лека закуска е предпоставка за по-подробен оглед.

8.) Проверявайте мястото около входната си врата: Почиствайте листата и проверявайте за буболечки. Често се пренебрегва това място, макар че то е първото пред което застава купувача. Реално това е лицето на вашия дом.

9.) Оставете  купувачите да оглеждат сами: В случаите, когато не продавате къщата си чрез посредник е  хубаво да оставите купувачите да огледат дома спокойно.

10.) Разчистете тоалетните принадлежности: По- изискан и подреден вид ще предобие банята,ако съберете в един кош всички козметични атрибути.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.