Без съмнение да имаш ниша в банята си е много практично и предлага много предимства. Най-очевидното е, че по този начин се осигурява повече пространство поставяне или съхранение на нужните ви неща, което същевременно е много стабилно и издръжливо в сравнение с някои други опции. Имайки ниша в банята си, вече няма да ви се налага да складирате всички шампоани, душ гелове, сапуни и всичко друго нужно на пода или да се стремите да ги поставите стабилно на ъгълчето на ваната. Имайки ниша решава всички тези проблеми и едновременно с това е буквално мултифункционална и може да се използва по още много разнообразни начини.

large-shower-niche-blue-tiles
Друго предимство на нишата е, че може да се направи изцяло по ваше желание, колкото искате голяма, широка, в специфичен дизайн или дори в контрастни цветове, така че да се отличава от остатъка от банята. Има толкова много разнообразни варианти, от които да избирате, че със сигурност ще намерите нещо по ваш вкус. Също така може да избирате от различни материали за направата на нишата, което дава още повече свобода на вашето въображение и вкус. Например, можете да декорирате нишата с малки разноцветни камъчета (обикновено най-добре е да се използват по-неутрални цветове) и да поставите нежни стъклени рафтчета. Крайният резултат ще е впечатляващ.

types-of-tiles-bathroom
Може би най-голямото предимство на нишите е, че поради тяхната простота и многостранност, те изглеждат напълно естествени и красиви във всеки вид баня, без значение какъв е дизайна и стила. Поради тази причина, без да се притеснявате да ще си съвпадне със интериорния дизайн на вашата баня, вие можете да добавите ниша като един много практичен детайл, който при всички случаи ще ви бъде от полза.
Имайте предвид, че ниша може да бъде също така приспособена успешно и за душ кабини, но определено трябва да бъде предварително обмислено в детайли. Често един от най-важните въпроси е на каква височина да се постави нишата. Височината трябва така да е изчислена, че да не бъде прекалено висока, така че да не можете да я достигате с лекота, а също така, ако имате деца е добре да съобразите нишата и с тяхната височина, така че да могат лесно и безопасно да достигат нужното.
Разбира се, размера на нишата трябва да бъде строго съобразен с размера на самата вана, душ кабина или баня като цяло. Също така като премисляте точните размери на нишата е важно да планирате предварително колко големи ориентировъчно за опаковките на продуктите, които използвате, за да не се окаже, че накрая шампоана или душ гела, който използвате не може да се побере в нишата и отново трябва да бъде оставен на пода.
Ако пък се радвате на комбо от душ кабина и вана, то тогава да имате ниша е още по-практично и удобно. Дизайна отново трябва да бъде премислен добре, за да можете да достигате нужното и когато си взимате релаксираща вана и също така, когато си взимате освежаващ душ. В този случай, един от най-добрите варианти би била хоризонтално разположена ниша по дължината, достигайки и до ваната и до душ кабината.
Всъщност, истината е, че практичността на тези ниши се простира много по-надалеч, отколкото само поместени в душ кабината или над ваната. Те могат да бъдат също така полезни позиционирани и на много други места в банята, а дори и из целия ви апартамент. Можете например да създадете такава ниша отстрани на мивката и да съхранявате там чисти кърпи и хавлии. Имайте едно на ум, че да имате три рафта на вашата ниша изглежда по-добре като дизайн, отколкото да имате само две. А и по този начин получавате бонус пространство за вашите принадлежности. Предимствата на това да имате ниша във вашата баня са много и за това е една чудесна идея, над която да се замислите.


Източник: http://www.homedit.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.