Едва ли някой, някога се е наслаждавал на вечеря в скута си, въпреки ограниченията на дома. Как да вмъкнем компактна трапезария или кът за хранене в миниатюрен апартамент?

Подгответе се да ви заредим с много идеи- практични, функционални и шикозни малки трапезарии, без никакъв компромис с динамиката и стила на дома ви.

Много трапезарии намират мястото си в интериора, като естествено продължение на кухнята. В този случай, е добре да ориентирате трапезарията към или до прозорец, за да се наслаждавате на закуската си под слънчева светлина.

Ако държите да обособите трапезарията, може да я отделите посредством стъклена преграда, която ще ви даде много естествена светлина и простор.

Нека масата за хранене изпълнява двойна функция!

Продължението на кухненския плот или плота на хоум-офиса, могат да изпълянват и ролята на плот за хранене.

Друг вариант, е да повдигнете трапезарията на едно ниво над пода.

Ако нямате достатъчно височина за тази задача, третирайте тавана над малката трапезария, за да я дефинирате.

Мини трапезарията може да бъде обособена и чрез осветлението. Интригуващ полилей, може би с по-внушителен размер е прекрасен начин да акцентирате къта за хранене.

Един от най-леснит начини да интегрирате малка трапезария, е като разместите мебелите, за да създадете нови зони.

Ако сте решили да сложите масата за хранене в центъра на събитията у дома, то нека тя нама ъгли. Малкият дом, предполага ограничено пространство, ще е добре масата да може да се заобиколи от всякъде.

Направете частичен разделител между трапезарията и останалата част от дома. Не е нужно да вдигате цяла преградна стена, за да отделите малката трапезария. Може да направите разделител с половин височина, за да не спирате визуалният достъп и естествената светлина.

Дръжте нещата семпли, малката трапезария трябва да е с лек дизайн, мебелите трябва да са със семпъл силует. Така декорът ще остане достатъчно просторен.

Не забравайте аксесоарите, те могат да внесат доза шикозност и класа в малката ви трапезария.

Източник:http://www.home-designing.com/small-dining-design-ideas-photos-tips-accessories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.