Тази статия е посветена на бебетата и тяхната гимнастика! Това от което се нуждае всеки родител е подложка за бебешка гимнастика, на която бебето ви да развива моториката си. Гимнастиката е изключително важна за развитието на бебето ви, а най-готината новина е, че можете да изработите подложка за бебешка гимнастика сами.

Бебешката подложка за гимнастика има неизброими предимства. Например, когато бебето ви се пресяга, за да хване някоя от висящите играчка, напряга коремните си мускули. То има нужда да се върти и да се завърта около центъра си, защото това учи дясната половина от мозъка му да комуникира с лявата.

Ще ви предложим подложки за гимнастика с различен дизайн. Някои от висулките издават звук, други са приятни на допир, трети са с ярък цвят. Това разнообразие от текстури и цветове, развива всичко сетива на малчуганът ви. За съжаление, бебешките подложки за гимнастика са доста скъпи, но след като разгледахме разнообразието на пазара, решихме, че те са доста лесни за изработка.

Една от най-семплите и минималистични версии на бебешка подложка за гимнастика е дървената. Сред количеството пластмаса, което се предлага, дървото е направо глътка свеж въздух! Изпробвайте ръцете си с този супер лесен „направи си сам“ проект. Напълно естествен, без химикали и оцветители, и безспорно модерен вариант за бебешка гимнастика.

Висулките може да изработите от дървени мъниста, а те са във всякаква форма. Оставете ги в естествен дървесен цвят или изберете цветни, така или иначе ще се движат.

Използвайки дървена рамка, играчките могат да се изработят и от филц, като вариантите, които предлага IKEA например.

Бебешката подложка за гимнастика, трябва да е предизвикателна. Окачете облачета и ресни, мъниста, дървени кръгчета, звънчета…каквото ви хрумне в рамките на безопасното.

Вероятно се чудите, Ок, измислихме какво ще виси от рамката, а върху каква повърхност е бебо? Ами лесно- еко кожа, памучно одеяло или такова от мерино вълна.

Каквото и да решите да използвате, бебешката гимнастика е свързана с потене, така че внимавайте за произхода на материали. Изберете естествени материи, които не спарват!

Източник:https://www.shelterness.com/diy-baby-gyms-to-develop-your-kid/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.