В статията днес, ще ви представим един вълшебен микро апартамент в Тайван! Малко студио, предназначено за уроци по пиано, претърпява пълна трансформация, която дължи на вълнуващия екип дизайнери от A Little Design. Те успяват да превърнат площта от 17.6 кв.м в обитаем и уютен дом. Микро домът, разполага с висок таван от 3.4 метра, което позволява на дизайнерите да качат спалнята на втория етаж.

Като всеки микро дом, в този ще откриете много вградени мебели, изработени по поръчка, заради спецификата на апартамента. Дизайнерският тим споделя, че преди да променят разпределението на пространството, е било немислимо да поберат вътре каквито и да било мебели, какво остава за спалня или дрешник!

Собственичката на този микро дом има динамична професия, пътува често и понякога и се налага да поживее в чужбина. Когато се прибере в Тайпе обаче, малкият дом , разположен близо до работното и място е предпочетен пред по-голямо жилище. Въпреки микро размерите си, жилищното пространство, разполага с всички необходими удобства и то в практичен размер.

Изобилието от дървен материал- подове, секции, стълби и шкафове, позволява на микро домът да излъчва единство и приемственост в интериорно отношение. Знаем, че бялото е предпочитан неутрален цвят за всеки малък дом. Така е и тук, но неутралната гама е представена и от успокояващи сиви акценти.

Микро всекидневната изпълнява и ролята на домашен офис. Сгъваемо бюро с идеални пропорции отлично побира лаптоп, чаша кафе и няколко книги.

Досещате се, че всички гардероби и шкафове са елегантно скрити в стените, така че креативните местенца за съхранение на вещи и дрехи буквално изскачат отвсякъде и изненадват с функционалност!

Банята е отделена посредством стъклена стена, което предпазва собственика от клаустрофобично усещане и позволява на естествената светлина да се движи свободно из микро пространството.

Част от функционалността на дома се дължи на етажирането- разликата в нивата на отделните помещения.

Ето как, едно малко местенце, което всеки би отписал като обитаема площ, се превръща във функционален и уютен дом! Дизайнерите са приели предизвикателството и са създали един микро пристан в забързания живот на Тайпе!

Разгледайте галерията ни!

Източник:http://www.home-designing.com/piano-studio-changes-its-tune-to-a-17-6-sqm-micro-flat-in-taiwan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.