Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Страхотни жълти акценти за всекидневнa

Разгледайте тези жълти акценти за всекидневна.

Слънчева светлина, нарциси, пойни птици и злато – жълтото е един от най-жизнерадостните цветове, но рядко може да се открие в модерния интериор. Може би това е така, защото жълтото е много смел и авантюристичен цвят. Или може би просто защото жълтите интериори са трудни за намиране. Това са нашите предложения за стилно обзаведени жилища с жълти акценти, които демонстрират гъвкавостта на този слънчев цвят, от ярки мебели до пастелни палитри. Наистина смели акценти!

Нека започнем нашето изследване на жълтия интериор с един особено силен пример. Изящно подредените жълти аксесоари са чудесен начин да разнообразите сивия диван и кухненски рафтове. Картината на стената се съчетава с темата.

Ето, част от съблазънта идва от изненадата – единият жълт стол за хранене и жълтия часовник с махалото са абсолютно възхитителни. Тъмните златисто-жълти салфетки за маса са хубав аксесоар.

Тези цветни врати са невероятни! Инвестирането в необичайна врата е винаги малко по-рисковано, но рискът наистина се отплаща в този малък, но вълнуващ апартамент. Дързък раиран килим и неоново оранжев полилей добавят нотка на поп арт.

Жълтото е енергичен цвят, но той не трябва да бъде силен, натрапващ се – тук, избраните червени и оранжеви акценти помагат за тези слънчеви жълти тонове да се смекчат.

Луксозният матово-черен и ярък бял декор има предимство пред сиянието на внимателно подбрани жълти акценти, като масата на бюфета и възглавниците на дивана. Това, което заема централно място на сцената е ярко жълтия Nikos стол от Sergio Bicego. Светло жълтото и синьото правят интериора толкова весел!

Забележете как тапицерията на стола съвпада с материята на възглавниците на дивана – обединяващата функция може да увеличи шансовете за един съгласуван поглед, ако не сте сигурни относно включването на един предмет за контраст.

Имате ли част от обзавеждането, която никога не сте използвали, защото това трудно да съвпада с цвета на всичко наоколо? Тук, светлата Grand Repos Chair от Antonio Citterio слива плавно в интериора различни жълти, вариращи цветове от покорно глухарче до ярък лимон. Разнообразието може да направи всичко различно.

Артистичният черно-бял интериор осигурява неутрален фон, което прави дървените елементи да се открояват – мебелите изглеждат абсолютно живи! И ето, че двата жълти акцента са само класическите датски столовете от ляво (дизайн от 1953г. от Helge Sibast) и извънгабаритната възглавница.

На преден план, креслото Ipanema от Jean-Marie Massaud в смел нюанс на светло лимонено жълто, докато трио от разнообразни възглавници придава характер на сивия диван.

Единственото нещо по-весело от формата на мебелите е жълтото кресло!

Богатият светложълт жълт цвят заема централно място в този модернистичен интериор, а ъгловoвият диван е доста впечатляващ.

Силно наситения жълт цвят създава почти неонов ефект благодарение на свободата в използването на прозрачни материали и акцентиращи цветове като зелено и синьо.

Синьото и жълтото обикновено са съчетани в техните по-ярки форми, но тези покорни нюанси чудесно пасват на отпускащата атмосфера, определенa от каменните стени и богати дървени подове. Завесите са единствения елемент в жълто, който приема по-светъл тон, може би за да се привлече вниманието към гледката отвън.

Стоманата и полираните черни облицовки подготвят почвата за по-тъмна и индустриална тема, но яркият диван добавя елемент на приключение и изненада.

Жълтото и синьото са винаги интригуващи. Като истински контрасти, тази комбинация от първични избори може да създаде доста шокиращ ефект – този интериор използва по-тъмен и по-смекчен нюанс на синьото за една по-жива картина и това е прекрасно за очите. Зеленото се свързва с цветната тема на стената като акцент.

Яркото обзавеждане прави незабавно впечатление, дори успява да се изправи срещу най-вълнуващите керамични плочки, които са на фон. Стил с много въображение!

Цвят като жълто глухарче и мека зелена мента превръщат еклектичния апартамент в енергичен. Това е само заради правилното количество цвят, толкова колкото за да озарява стаята, без да засенчва уникалните модели и декора, които правят това място толкова уникално.

Приглушеното жълто се откроява от фона на сивото – мек оазис в морето от бетон. Това е още един интериор, където балансираните интериорни елементи дават възможност за безкрайни експерименти с цвят.

Моделите на завесите контрастират добре с плътната дантела като печат на стената. Разбира се, светло синьото и богатото жълто създадават също така и прекрасна драма на контраста.

Следва едно много смело използване на жълто! Няколко различни жълти тона идват заедно в тази забавна и чудата концепция за дизайн, който стои срещу сиви и сребърни мебели. Обърнете внимание на игривото добавяне на лимоново жълто, лепящите се листчета и малките жълти птици.

Зашеметяващо! В пространство с тавани, високи като тези, може да бъде трудно да се гарантира, че горните части на стените са интересни и привлекателни. Този дизайн изисква височина в пространството. Серията от наклони, вдлъбнати светлини и дървени летви предотвратява тавана да изглежда празни.

Жълтите произведения са в естествен контраст на панорамната гледка към морето. Интериорът е смел и модерен, може би дори и минималистичен, но жълтото също така предлага лека тропическа естетика.

Невъзможно е да се устои! Яркожълтия цвят под избухва с харизма, със сигурност повдигайки духа на всеки, който влиза. Обилната светлина залива белите мебели и допълнително зарежда лънчевата тема.

Източник: http://www.home-designing.com

Exit mobile version