Разгледайте тези жълти акценти за всекидневна.

Слънчева светлина, нарциси, пойни птици и злато – жълтото е един от най-жизнерадостните цветове, но рядко може да се открие в модерния интериор. Може би това е така, защото жълтото е много смел и авантюристичен цвят. Или може би просто защото жълтите интериори са трудни за намиране. Това са нашите предложения за стилно обзаведени жилища с жълти акценти, които демонстрират гъвкавостта на този слънчев цвят, от ярки мебели до пастелни палитри. Наистина смели акценти!

Нека започнем нашето изследване на жълтия интериор с един особено силен пример. Изящно подредените жълти аксесоари са чудесен начин да разнообразите сивия диван и кухненски рафтове. Картината на стената се съчетава с темата.

хол с жълти акценти

Ето, част от съблазънта идва от изненадата – единият жълт стол за хранене и жълтия часовник с махалото са абсолютно възхитителни. Тъмните златисто-жълти салфетки за маса са хубав аксесоар.

лесни акценти в жълто

Тези цветни врати са невероятни! Инвестирането в необичайна врата е винаги малко по-рисковано, но рискът наистина се отплаща в този малък, но вълнуващ апартамент. Дързък раиран килим и неоново оранжев полилей добавят нотка на поп арт.

интериор с акцент жълта врата

Жълтото е енергичен цвят, но той не трябва да бъде силен, натрапващ се – тук, избраните червени и оранжеви акценти помагат за тези слънчеви жълти тонове да се смекчат.

апартамент в сиво и жълто

Луксозният матово-черен и ярък бял декор има предимство пред сиянието на внимателно подбрани жълти акценти, като масата на бюфета и възглавниците на дивана. Това, което заема централно място на сцената е ярко жълтия Nikos стол от Sergio Bicego. Светло жълтото и синьото правят интериора толкова весел!

обзавеждане с жълт акцент

Забележете как тапицерията на стола съвпада с материята на възглавниците на дивана – обединяващата функция може да увеличи шансовете за един съгласуван поглед, ако не сте сигурни относно включването на един предмет за контраст.

жълти акценти в хола

Имате ли част от обзавеждането, която никога не сте използвали, защото това трудно да съвпада с цвета на всичко наоколо? Тук, светлата Grand Repos Chair от Antonio Citterio слива плавно в интериора различни жълти, вариращи цветове от покорно глухарче до ярък лимон. Разнообразието може да направи всичко различно.

светла всекидневна в жълто

Артистичният черно-бял интериор осигурява неутрален фон, което прави дървените елементи да се открояват – мебелите изглеждат абсолютно живи! И ето, че двата жълти акцента са само класическите датски столовете от ляво (дизайн от 1953г. от Helge Sibast) и извънгабаритната възглавница.

скандинавски интериор с жълто

На преден план, креслото Ipanema от Jean-Marie Massaud в смел нюанс на светло лимонено жълто, докато трио от разнообразни възглавници придава характер на сивия диван.

всекидневна в сиво и жълто

Единственото нещо по-весело от формата на мебелите е жълтото кресло!

жълто кресло

Богатият светложълт жълт цвят заема централно място в този модернистичен интериор, а ъгловoвият диван е доста впечатляващ.

хол с жълт диван

Силно наситения жълт цвят създава почти неонов ефект благодарение на свободата в използването на прозрачни материали и акцентиращи цветове като зелено и синьо.

интериор в неоново жълто

Синьото и жълтото обикновено са съчетани в техните по-ярки форми, но тези покорни нюанси чудесно пасват на отпускащата атмосфера, определенa от каменните стени и богати дървени подове. Завесите са единствения елемент в жълто, който приема по-светъл тон, може би за да се привлече вниманието към гледката отвън.

вдъхновение за жълт акцент

Стоманата и полираните черни облицовки подготвят почвата за по-тъмна и индустриална тема, но яркият диван добавя елемент на приключение и изненада.

жълт акцент в индустриален интериор

Жълтото и синьото са винаги интригуващи. Като истински контрасти, тази комбинация от първични избори може да създаде доста шокиращ ефект – този интериор използва по-тъмен и по-смекчен нюанс на синьото за една по-жива картина и това е прекрасно за очите. Зеленото се свързва с цветната тема на стената като акцент.

всекидневна в синьо и жълто

Яркото обзавеждане прави незабавно впечатление, дори успява да се изправи срещу най-вълнуващите керамични плочки, които са на фон. Стил с много въображение!

цветни идеи за апартамент

Цвят като жълто глухарче и мека зелена мента превръщат еклектичния апартамент в енергичен. Това е само заради правилното количество цвят, толкова колкото за да озарява стаята, без да засенчва уникалните модели и декора, които правят това място толкова уникално.

жълт акцент в интериора

Приглушеното жълто се откроява от фона на сивото – мек оазис в морето от бетон. Това е още един интериор, където балансираните интериорни елементи дават възможност за безкрайни експерименти с цвят.

жълт интериор

Моделите на завесите контрастират добре с плътната дантела като печат на стената. Разбира се, светло синьото и богатото жълто създадават също така и прекрасна драма на контраста.

сини и жълти акценти

Следва едно много смело използване на жълто! Няколко различни жълти тона идват заедно в тази забавна и чудата концепция за дизайн, който стои срещу сиви и сребърни мебели. Обърнете внимание на игривото добавяне на лимоново жълто, лепящите се листчета и малките жълти птици.

силен жълт акцент

Зашеметяващо! В пространство с тавани, високи като тези, може да бъде трудно да се гарантира, че горните части на стените са интересни и привлекателни. Този дизайн изисква височина в пространството. Серията от наклони, вдлъбнати светлини и дървени летви предотвратява тавана да изглежда празни.

луксозен интериор с жълти-акценти

Жълтите произведения са в естествен контраст на панорамната гледка към морето. Интериорът е смел и модерен, може би дори и минималистичен, но жълтото също така предлага лека тропическа естетика.

интериорни идеи в жълто

Невъзможно е да се устои! Яркожълтия цвят под избухва с харизма, със сигурност повдигайки духа на всеки, който влиза. Обилната светлина залива белите мебели и допълнително зарежда лънчевата тема.

ярък жълт под

Източник: http://www.home-designing.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.