Всеки обича да поставя по някое друго стайно растение у дома. Цветята, карат интериора да оживее и му вливат живот. Не на последно място, стайните растения, поддържат връзката ни с природата, дори когато сме на закрито.  Независимо от тези предимства, често те са последното за което се сещаме. Растенията и зеленината, най-често запълват малките празнини, останали след обзавеждането на дома.

Дизайнерите на тези домове обаче, са подходили по съвсем различен начин. Разположението, вида и размера на растенията в саксия, всички тези и други параметри, са заложени в проекта от самото начало. Декорацията с зелени растения има сериозни предимства. Те могат да съживят всяко помещение и да добавят цвят и текстура към интериора.

Първият апартамент е с площ от 68 кв.м. и се намира в Киев, Украйна. Веднага забелязваме тропическата тема в интериора. Принтовете на палмови дървета са акцента във всекидневната и са във вълшебна комбинация с обемен кадифен диван в наситено горско зелено.

Апартаментът е с отворен план и е пълен със зелени стайни растения. Те са етажирани във всеки кът и са съчетани с екзотични палмови принтове по стените.

Следващият апартамент , който ще посетим  е с площ 60 кв.м. и отново се намира в Украйна. Проектиран е за млада двойка и носи лек рустик вайб.

Всекидневната разполага с мек L- образен диван в сиво, много елементи от дърво и стайни растения с богата листна маса. Цветята са разположени в елегантни дървени стойки с различна височина.

Домашната библиотека е зад водопад от пълзящи растения.  Цветни сукуленти се подават между книгите и подсилват напластяването на зеленина.

Трапезарията е снабдена с дървена ламперия, а от тавана се спуска нова каскада зеленина.

Комбинацията от сиво и оттенъци на кестеняво и червено е ключова за този интериор. Зелените , плътни листа на стайните растения се превръщат в свеж и ярък акцент във всяко помещение.

Източник:http://www.home-designing.com/interiors-that-use-plants-as-part-of-the-palette

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.