Човек може да медитира навсякъде, но когато създаде специален кът или помещение за това, това което прави ще е много по-лесно и приятно. Зоната за медитация може да се използва за различни дейности- йога, танци, разтягане, масажи или просто за почивка.
Има много варианти за дизайн на помещението за медитация- цветен, изчистен, минималистичен. Преценете кой ви допада най-много, както и кой дизайн ви вдъхновява и отпуска.
Монохромен
Как да създадем уютно място? Помещението по-долу е пример за това. Две статуи, голяма и по-малка, няколко големи възглавници, пясъчник и стратегическо осветление превръщат обикновената стая в място за уединение.

Zen-Meditation-Room
Основен елемент в стаята за медитация по-долу са свещите и кремавите завеси. Само си представете да посрещнете изгрева медитирайки в такава обстановка!

Candle-Meditation-Room
Медитация навън
Погледнете това тропическо място за медитация и релаксация. Ако олтарът със статуите не може да бъде преместен, то възглавничките и килимчетата могат да се прибират през нощта или когато времето е лошо.

Outdoor-Meditation-Room
В основата на дизайна са множеството шарки. Предпазете се от слънцето като окачите ефирни завеси на релси или друга конструкция. Красиви акценти тук са множеството възглавнички и саксии с растения и цветя.

Meditation-Deck
Максимализъм
Можете да трансформирате помещение, което не се използва толкова, като таван например, в място за медитация. За тази цел сложете

Attic-Mediation-Room
шарени килимчета, високи лампи на пода, хубава завеса на прозорците и няколко свещи.

Предимството на това цветно място е многото светлина. Помещението изглежда луксозно, но е по-скоро простичко обзаведено. Това, което го прави необикновено са многото цветове, шарки и текстури. Ярките елементи оживяват малкото пространство.

Фокусирани към светлината
Светлината е много важна за медитацията, особено сутрин. Фокусът в стаята по-долу е изцяло обърнат към големите френски прозорци/врати водещи към градината.

Floor-Pillows-Meditation-Room Естествената светлина е ключа за пълноценната сутрешна медитация.
Три големи прозореца създават топла и уютна атмосфера в тази стая за медитация в Център за Спиритуалност, която има зелена градина. В такава обстановка разтягането и отпускането определено няма да са трудни.

Sunny-Meditation-Room


Източник: http://www.decoist.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.