Когато говорим за изкуство, повечето хора са изградили собствена представа, кое дефинират като произведение на изкуството. От материалите до показването му пред публика.  Артистите, които ще ви представим днес творят в един доста древен сектор на човешкото изкуство. Те създават невероятна мозайка от камъни и преобръщат много от познатите ни идеи за дизайн.

Наоми Зетл и Андреас Кюнърт са артисти, които изработват зашеметяващи фасади, стени, облицовки на камини и много други елелменти, чрез прецизна и красива мозайка от камъни. В повечето случай произведенията им са доста масивни и могат да оставят зрителя безмълвен за известно време.

Събрали сме наколко техни творения, като тази голяма стена от мозайка пред която позират.

3D мозайката, която създават е изработена изключително прецизно и ако се вгледате от близо, ще забележите това, както и колко много каменен материал е необходим за изработката.

Работата с естествен материал, им дава възможност да го съчетават успешно с други натурални елементи, като дърво например. Тук виждаме една облицовка на стена около камина, където движението в мозайката е съвършено допълнено от дървената конструкция на хижата, в която се намира.

Каменната мозайка добавя неповторима текстура, уют и топлина в атмосферата и интериора.

 

Те прилагат техниката и за външни стени. Тук например, тяхното произведение е в контраст с далеч по-семплата, стандартна каменна облицовка и можете да видите, колко живот и движение придава мозайката на една обикновена стена.

Камъните могат да се използват и за далеч не толкова абстрактни композиции. Tук например ясно различаваме орел в полет.

Наоми и Андреас, имат богата колекция раковини и миди. Събират по бреговете на остров Ванкувър, Британска Колумбия, където и живеят. Тези елелменти са неразделна част от техните мозайки и изкуство.

Движението в композициите им е забележително, понякога напомнят водопад, друг път са спираловидни. Играят с цветове, форми и размери.

Изработката на мащабните им проекти отнема много часове и доста тежък труд, но двойката е разработила механизъм чрез който може да изработи цяла стенна мозайка в студиото си- Ancient Art of Stone и да я достави до строителния обект когато е нужно.

Вдъхновения черпят от всякъде! Някои техни творби напомнят планетарни модели и космически явления. Насладете им се в галерията ни.

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.