Лятото е близо, дните стават по-топли и дълги, а ние все по-често искаме да се радваме на слънцето и свежият въздух! Ако живеете в града и разполагате с малка площ, тази колекция е точно за вас! Как да декорираме балкона, е въпрос, който ще намери отговор тук?

Смели, свежи цветове и пленителна декорация за малки балкони, грабнете си идея и направете лятото незабравимо!

Какъв стил и цветове да изберем за балкона?

Декорацията на балкона, трябва да е в тон със стила на дома ви. Това, ще направи прехода между „вътре“ и „вън“ по-плавен и незабележим.

Що се отнася до стиловата посока в която да тръгнем, вариантите са доста. Откритите пространства, изглеждат фантастично в бохемски стил, Сканди или съвременен минимализъм.

Цветовете на летния балкон, определено са ярки и искрящи- сочно оранжево или жълто; горещо червено; тучно зелено, са цветове които ще заредят с енергия всяко кътче.

Ако сте почитатели на неутралната гама, декор в стил Нордик, ще ви позволи да използвате по приглушени тонове. Тук може да изберете и черно-бяла тема, балконът изглежда стилно в монохром.

Бохемският стил, е много подходящ за открити пространства като балкон или тераса. Той е естествено продължение на природата, защото е базиран на толкова много натурални и естествени елементи.

Плетени мебели от ракита, дървени масички и табуретки, тъкани пътеки и одеяла, висящи растения в кашпи…пълна горска приказка!

Декорацията на балкона, трябва да започне от избора на мебели с точен размер. Не отнемайте усещането за простор с големи мебели, ако разполагате с малък балкон. По начало, мебелите за балкон са пълни с тайници, мултифункционални са и ще ви позволят да съхранявате разни нещица под седалката например.

Помислете за осветлението- низ от крушки, свещи, LED лампи…ще ви помогнат да продължите веселието и по тъмно.

Друг важен момент са растенията! Не оставяйте балконът гол, озеленете го. Дали ще поставите големи цветни саксии или ще изберете вертикална градина е ваше решение.

Източник: https://www.shelterness.com/summer-balcony-decor-ideas/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.