Представяме ви една проста и функционална мебел, която пести място и решава проблема със съхранението на велосипеда у дома. Според създателите на “Шкафът за колело” – Ивайло Иванов и Мартин Линков, мястото на всеки велосипед е на… стената, в шкафа.
Мартин дели боксониера с трите си велосипеда, като разполага единствено със стените над леглото и телевизора, за да ги съхранява. Така се ражда идеята за шкаф за колело – кутия закрепена за стената с процеп, в които се поставя горната тръба от рамката на колелото и подвижен капак за дребни неща свързани с велосипеда – резервни гуми, инструменти и др.
Ивайло изработва кутиите в цех в Габрово изцяло от масивна дървесина – орех, дъб, бук, акация. Мартин, като запален колоездач се грижи за разпространението им във велосипедните среди. И двамата са фенове на традиционните методи и материали и шкафът отразява афинитетът им към простите и функционални форми.
„Целта ни е възможно най-много хора да научат за тази елегантна възможност за съхранение на велосипед в жилището си. Разговарял съм с много хора, които искат да карат колело, но изтъкват ред причини за да не го правят, като една от тях е и “нямам къде да го държа”. Сега, ако имат свободна стена, това оправдание отпада.“

 

Източник: Ивайло Иванов и Мартин Линков

Следете прогреса на проекта и наличните модели от страницата на „Шкафът за колело“ във фейсбук: http://facebook.com/thebikeshelf, шкафът е с цена 100 лв. Продава се само по Интернет и чрез word of mouth, поръчайте вашия шкаф на marfuzii @ gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.