В унисон с приповдигнатото морско настроение, което то ни е завлядяло напълно, Ви представяме една романтична къща край морето – еднофамилна къща, намираща се в местност Свети Никола, гр. Варна.

романтична вила

Истинско предизвикателство за екипа е било да използват огромната денивелация на терена в тяхна полза, което е наложило да развият разпределенията на няколко полунива. Дворът е изравнен – првърнат в чудесно зелено място за игра и забавление на малчугани.

романтична вила

На първо полуниво са разположени зоните за релакс и спорт – сауна и фитнес, които са изцяло вкопани в терена. Спалните помещения, три на брой, всяко от което със собствен санитарен възел, са разположени на второ полуниво, с пряк излаз към двора и чудесен изглед към морето. Ах, само каква гледка!

романтична вила

Следва трето полуниво – стая за гости, перално и котелно помещение. Дневното пространство е разположено на четвърто полуниво, с прекрасна панорама и излаз към веранда с барбекю, чийто комин същевременно се явява и част от носещата стоманобетонна конструкция.

романтична вила

романтична вила

романтична вила

романтична вила

романтична вила

романтична вила

Последното – пето ниво осигурява подхода към сградата от уличната регулация. Тук са разположени входно антре с горно осветление, портманто и тоалетна за гости. Разбира се, архитектите са помислили и за парко място – на разположение на това ниво за бъдещите обитатели на тази романтична къща е и гараж за два автомобила.

романтична вила

Визуално сградата се състои от два основни обема, като плоският покрив е изнесен напред така, че през летните месеци да предпазва помещенията от слънчевите лъчи, а през зимата, когато слънцето е ниско, да има пряко ослънчаване в стаите.

романтична вила

В интериорът са заложени топли и земни тонове и естествени материали – бежово, кремаво, кафяво. Естествената зеленина пристъства и в самата къща – зелено пано и декоративни бели камъни създават невероятно усещане за спокойствие и чистота.

романтична вила

Архитектурата е дело на арх. Петър Костов, арх. Иван Недялков, а интериорният дизайн: арх. Петър Костов, инж. дизайнер Петя Петкова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.