Представяме ви реновирана къща, превърната в модерно жилищно пространство. Проектът възниква в резултат на една пълна реновация и редизайн на съществуваща къща в колониален стил в Уестчестър, Ню Йорк. Къщата има нова много по-свежа визия – чрез промяна на всички материали, използвани в екстериора и прозорците, и също така добавяне на ново жилищно пространство – всекидневната. Разположението на дневната има невероятно предимство –  удивителна гледка към зелените дървета. Чудесно място за почивка и релакс.

реновирана къща 3
Снимка: Albert Vecerka

Ъгловите прозорци внасят светлина в стаите, помага за модернизиране на външния вид на къщата. Интериорът на първия етаж включва нова вградена кухня с кът за хранене за всекидневна употреба. Кухнята включва стъклени шкафове, модерни удобства и остров с чекмеджета – за микровълнова печка и  охладител за напитки. A черната дъска на стената в дъното се превръща в място за семейни съобщения и художествени изяви от приятели – креативно кътче… Използваните цветове са свежи и приятни за окото. Ние сме особено впечатлени от комбинацията на лилаво и синьо в дневната.

реновирана къща 1
Снимка: Albert Vecerka
реновирана-къща-4
Снимка: Albert Vecerka

Официалните помещения за хранене и холът са разположени на две нива, като това помага да се “разбие” размера на пространството. Холът е разположен в задната част, за да се даде възможност за лесен достъп до басейна и двора. Наклоненият покрив и високите прозорци отварят гледка към красивите кленови дървета в задния двор. Геометрията на дневната добавя контраст и разнообразие на цялостния дизайн.

реновирана къща 5
Снимка: Albert Vecerka

Вторият етаж включва нова спалня за родителите със самостоятелна баня и дрешник. Прозорците на спалнята са с изглед към дърветата. Детските стаи също са били напълно реновирани с нови бани. Дизайнерите са заложили на шкафове IKEA като по този начин разходите са ниски, без да се жертва общото качество и усещането за уют на вътрешните пространства.

реновирана къща 8
Снимка: Albert Vecerka
реновирана къща 9
Снимка: Albert Vecerka
реновирана къща 7
Снимка: Albert Vecerka
реновирана къща 12
Снимка: Albert Vecerka
реновирана къща 10
Снимка: Albert Vecerka

Клиентът е бил много ангажиран в процеса на проектиране. Изключителните  визуални умения на архитекта позволяват да произвежда големи скици на интериора. Скиците, заедно с фотографии и архитектурни чертежи, са били включени в пакета за продажбата на жилището.

Източник: www.archilovers.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.