Скандинавският стил или стилът Нордик, обикновено е дефиниран от изключителен, дори прекален минимализъм, естествени материали и препратки към сурови природни елементи. Всъщност, стилът има доста по-дълбоко смислово съдържание.

В днешната статия ще ви покажем, няколко различни превъплъщения на стила Нордик. Общото в тази компилация от интериорни идеи, е доминацията на неутралните цветове, естествените за сканди стила акценти.

Първият дом в който влизаме, е отражение на датския прочит на стила Нордик. “hygge” атмосферата, типична за датския дом е автентична и осезаема. Тази “hygge” философия или лайфстайл в Нордик стила, се характеризира с засилено чувство за общност и „заедност“ . Именно по тази причина, този дом има уютното излъчване на скандинавски хостел- големи общи стаи и плъзгащи се стъклени преградни стени, почти лишават този апартамент от тайни или неосветени места.

Едно от най-непривичните за нас места в този нордик апартамент, би била спалнята за четирима! Да, звучи странно! Скандинавците обожават да са заедно и това си личи особено силно в тази модерна и стилна спалня за цялото семейство! Не очаквайте скучни койки една върху друга.

Тук, Нордик дизайна е показан в пълният му блясък и функционалност. Двуетажните легла са снабдени с рафтове- мини библиотека, шкафчета и какво ли още не.

Втората ни спирка е дом, съдържащ всички елементи и цветове, които ви хрумват, когато чуете стил Нордик! Монохром- изобилие от черно-бял контраст в комбинация с меки сиви тонове.

Зелените стайни растения, са единственият цветен акцент в класическата сканди атмосфера. Тук, ще открит открити рафтове в кухнята, класическият бял фаянс в комбинация с естествено дърво и плетени ратанови елементи.

Няма Нордик интериор, който да е завършен без открит гардероб! Окачените уж небрежно дрехи (всъщност старателно подбрани) са класически декоративен елемент в скандинавския дом.

Стените са снежно бели и служат и позволяват на целия дом да се къпе в естествена светлина като го карат да изглежда супер просторен!

Насладете се на Нордик излъчването на тези апартаменти и си грабнете идея за дома!

Източник:http://www.home-designing.com/3-homes-inspired-by-different-takes-on-nordic-interior-design-themes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.