Тази уникална концепция, е дело на Sergey Makhno Architects. Бункер с площ от 2,280 кв.м. който се намира на 15 метра под земята, звучи плашещо, но само почакайте да го разгледате! Проектът „План B“ изглежда като футуристична галерия от природни картини и е снабден с всичко необходимо за дълга изолация.

Бункерът е снабден с независимо захранване и собствен кладенец за питейна вода. Каквото и да се случва на повърхността, животът в него ще продължи! Вдъхновение за създаването му са последните събития по света и неизвестността, пред която се изправя човечеството.

Суровият вид на екстериора на бункера не бива да ви заблуждава. Той е проектиран за няколко семейства с децата им, които да запазят досега с природата и спокойствие в условията на бедствия и биологична заплаха.

Бункерът, разполага с дезинфекционен филтър на входа и наистина напомня на космически кораб. Вътрешността му е просторна и доминирана от минимализма, импониращ на разбиранията на съвременния човек. В центъра му, красиво дърво се извисява към голям прозорец в покрива, които все пак ви свързва с външния свят.

Бункера разполага с голяма библиотека, която няма да остави умовете на обитателите си „гладни“, а градината на закрито ще се погрижи за душевният им покой.

В момента екипът, експериментира с холограмни изображения, които да симулират успокояващи природни гледки по стените.

В този футуристичен бункер, ще разполагате дори с открито огнище и възможност за естествена вентилация, която ще донесе мириса на морски бриз или току-що окосена трева.

Освен общите части, бункерът разполага с няколко обособени апартамента, които да ви осигурят независимо пространство. Индустриалният им стил е преплетен с много зеленина и естествена светлина, която се процежда покрай стените.

Семейните ценности и нуждата от общност не са забравени и бункерът разполага с просторна обща трапезария, където можете да се събирате всички заедно. Тя е обгърната от висяща градина, която носи естествена светлина и зеленина!

Красивият вътрешен басейн е оформен така, че да симулира коритото на естествена река.

Източник:http://www.home-designing.com/plan-b-a-concept-luxury-underground-bunker-perfect-for-the-pandemic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.