Да държите прибори за готвене, чинии и други нещица на открити шкафове става все по-модерно. Този подход придава на вашата кухня индивидуалност, уют и непринуденост. Но въпреки това да направиш достъпно съдържанието на кухненските шкафове си има някои правила. Ето и някои от тях:

1.Подредба. Добре е да бъдат подредени като експонати в добър магазин, за да радват окото.

2.Чиниите трябва да бъдат красиви. Ако имате комплект красиви чинии, който да подхожда на общия дизайн, не се колебайте да го сложите.

3.Добре е сервизите, които са на рафта да се използват постоянно. Тъй като няма да се чувства красотата и уюта от прашасалия месеци наред сервиз.
4.Фонът, т.е. стената на кухнята трябва да бъде неутрален, в един цвят, примерно бял или светъл. Интересен визуален ефект се наблюдава, когато белоснежните чинии изпъкват на фона на сивата стена.

5.Неформалния подход на дизайна на кухнята трябва да съответства на общия стил на интериора. Ако останалите помещения в къщата са строго официални, отворените шкафове не са за вас.

6.Всички насипни съставки като захар е добре да бъдат в керамични или други интересни буркани.

7.Не е наложително всичките шкафове да бъдат отворени. Достатъчно е един или два, където можете да изложите красив сервиз, а всичко друго да бъде закрито. Разбира се има и други варианти, като например да комбинирате открити и остъклени шкафове.

Ако всичко по-горе подхожда на вашия стил – откритите рафтове са отлично решение да обновите и съживите интериора във вашата кухня.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.