Хартиеното изкуство е невероятно в цялото си великолепие. Независимо дали говорим за оригами изкуството, киригами ансамбли или други художествени проекти от хартия – всички те са просто изключителни, изпълнени и направени от разумното и деликатно докосване на човека, те стават лични и истински уникални. И тъй като всички тези качества е доста трудно да бъдат открити в един обикновен сувенир, купен от магазина, затова прекрасните произведения на изкуството от навити листчета хартия са толкова затрогващи и вълнуващи.
Следният наръчник насочва към най-добрите инструменти & материали за направата на прекрасните произведения на изкуството от навити листчета хартия.
Съвети, които може да сметнете за доста полезни:
– прост инструмент за навиване – това е, може би, най-важният инструмент в нашия кратък списък. Той може да Ви помогне да навивате хартиените ленти в желаните форми, които ще се използват по-нататък в моделите. Можете да си го закупите във всеки хоби магазин или да си приспособите игла или дори клечка за зъби.
– хартиени лентички за навиване – лентата, която ще се използва може да бъде изрязана от почти всякаква хартия, та дори и от вестник или списания, така ще имате възможност да рециклирате и да се погрижите за околната среда, създавайки нещо красиво от вече непотребни книги, списания или вестници, та дори и от старите училищни тетрадки или учебници. Най-често ширината на всяка една лента е около 2-3см ширина до 20-21см дължина. Можете да си купите лентите предварително нарязани или да го направите сами. Предимството на предварително направените ленти е, че те са еднакви и ще Ви спестят много време; но от друга страна, това е направи-си-сам проект, така че е добре да си изработите всичко сами.
– лепило – имате нужда от добро-качествено лепило, защото ако вземете някое, което е със съмнително качество, можете да съсипете целия си проект, на който сте отделили часове в работа и усилия.


Източник: http://homesthetics.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.