Архитектурните стилове и влияния се променят и развиват с течение на времето. Това, което беше на мода в миналото, сега се счита за ретро. Живеем в период, изграден и определен от контрасти и архитектурно инженерство, от структури със странни форми, впечатляващи размери и дизайн, които носят своята индивидуалност. Геометричните шарки са популярни и интересни и са символи на модерния съвременен дизайн. Тези архитектурни структури на сгради си играят с нашето възприятие и се открояват от останалите благодарение на своите “умни” подходи за проектиране.

Сграда VitraHaus
Този проект например свързва две тематични течения, които многократно са били използвани от архитектите в предишните им творби: тези на архетипнната къща и на натрупаните обеми. Всеки отделен обем прилича на малка къща и е замислен като място, което да бъде изкарано на показ.

модерни-сгради-8

Проект LP House
Този дом се намира в Сао Пауло, Бразилия и е частна резиденция, проектирана от Metro Arquitetos Associados. Тя се състои от два основни обема: приземен етаж, а на по-горното ниво е проектирано като отделна структура над основната. Цялата структура е направена от стоманобетон и всички “кутии” са проектирани от бетон, стъкло и дървени плоскости. На горното ниво е помещението е по-малко и с по-лека конструкция, изработено от стомана, ламперия и е с метална конструкция. Двете структури са свързани със стълба, която е разположена от външната страна на къщата. Това ясно разграничение между двата етажа позволява вътрешните пространства да бъдат ясно организирани и определени.

модерни-сгради-26

Къща в Мелбърн, Австралия
Тя е проектирана от Austin Maynard Architects и екипът си я е представял като три отделни тома. Всеки том представлява кутия. Основните две структури са разделени от пешеходна пътека, докато третият е асиметрично поставен върху тях. Ние намираме този дом за изключително романтичен и уютен. И двете фасади на трите помещения на гърба на предните и имат големи прозорци. Предната част е с открита тераса и едно дърво расте през нея. Това има за цел да укрепи вътрешно-външната връзка. В задната част на къщата има басейн, построен с хоризонтални дървени плоскости и е прекрасен завършек на екстериора.

модерни-сгради-13

Къщата Shakin Stevens
Отново ситуирана в Австралия. Основното желание на клиента е къща, свързана с зелени площи. С цел да предложят оптимално решение за това, архитектите създават дизайн на принципа “отворено пространство”. Сградата се състои от бели кубчета, поставени асиметрично. Зоните са организирани в интериора на програмни зони с различни функции. Кубовете са частично отворени, за да се позволи един чудесен изглед към панорамната гледка в околността.

модерни сгради 2

The Orchid House
Архитектурният проект на Orchid House е резултат от проект-предизвикателство. Реализиран е от Andres Remy Arquitectos. Къщата е е построена в Буенос Айрес, Аржентина през 2008 г. на площ от 3640 квадратни метра. Клиентите, двойка с две деца, поискали семеен дом, който е устойчив и като резултат, архитектите са дали най-доброто от себе си.

модерни-сгради-19

Източник: www.homedit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.