Младо семейство постави задача на студио за интериорен дизайн Моми Студио за проектиране и реализиране на техния апартамент, който е с площ 101 квадратни метра. Изискването към дизайнa е той да семпъл и модерен, като в интериорът трябва да преобладават светлите и земни цветове.
Дневната част е в духа на днешните традиции на новото строителство, като тук са обособени три зони, преливащи една в друга, а именно такава с мека мебел, кът за готвене с кухненски остров и трапезария. Именно кухненският остров е един от акцентите, които привличат вниманието, като той е с красива овална форма и голяма функционалност. Може да бъде използван, като място за приготвянето на храна, това позволява на домакинята да е с лице към хората седнали на меката мебел, така и към тези, които са около масата в трапезарията. Освен това островът може да се използва и като място за бързо хранене, а не на последно място и като бар. Където домакините могат да се отпуснат след дългия работен ден в сладки приказки на чаша питие. Друг интересен елемент в тази зона е масата в трапезарията, по дизайн на Моми Студио, която е изпълнена в духа на острова, с нейната овална форма. Изработена е от МДФ и покрита с лакобел, който отразява светлината на прозорците, до които е разположена и е едно приятно място, както за посрещане на гости, така и за семейни събирания.20140608133244_7
Срещу зоната с меката мебел е има модерна секция с ТВ зона.
Главната спалня също повтаря тоналността на предходното помещение, като тя е изпълнена в светли пастелни цветове. Всички материали и тъкани са внимателно подбрани от дизайнерът, за да отговорят на изискванията на инвеститора. От спалнята има преход към просторната баня, в която има удобен шкаф с вградена мивка, а под нея е инсталирана пералнята. Банята също така разполага и с модерна хидромасажна вана, в която може да се разпусне и освободи напрежението, натрупано през деня. Плотът в банята е достатъчно голям и удобен, като върху него могат да се поставят множество тоалетни принадлежности.
Апартаментът разполага и с баня за гости, която е по-малка, но пък е заложено на функционалността. Много специфичен акцент в семплият ѝ дизайн е една от стените, която е решена с красива графична структура.
Част от осветлението в жилището е решено с красиви висящи лампи, като неговата вторична цел е да допълни модерният дух на апартамента.
В коридорът има голям шкаф за обувки, чийто цвят не изневерява на нюансите, в които е решен целият интериорен дизайн. Таблите на вратите са заменени със огледала за оптично разширяване на помещението.

фотографа: Яна Блажева

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.