Няколко архитекти, чиито идеи могат да бъдат квалифицирани като извънконвенционално мислене, са проектирали тайна врата с полици, която перфектно приляга на къщата на Вашите мечти; къщата, в този случай, е разположена в планините Каскейд и е смятана от много за стилно тайно жилище, в което всеки би бил очарован да живее. Има много интересни и интригуващи стаи и коридори, а тайната врата с полици води до едно такова място в това вълшебно жилище.
Самата врата е всъщност шкаф с вградени в стената полици, които могат да съхраняват Вашите най-ценни копия на литературни шедьоври както и да служат за таен вход към още по-мистериозна стая. До вратата има красив ъгъл за четене, който ще е удобно място за отмора за всеки влюбен в четенето ентусиаст; освен това, когато седите в този добре осветен и изключително луксозен ъгъл за четене, всичко, което трябва да направите, за да вземете своят любим роман или сборник с поезия, е да се протегнете към полиците върху тайната врата.
Всички тези предимства на тайната врата с полици са противопоставени само на един недостатък; и по-точно, книгите има шанс да паднат от полиците когато отваряте и затваряте вратата; разбира се, ако сте достатъчно внимателни това няма да се случи; така че това не е истински негатив.
Този перфектен ъгъл за четене заедно с тайната врата с полици е всъщност най-интересната част от къщата, тъй като не всеки може да проектира толкова креативен и луксозен ъгъл, който едновременно е и непретенциозен и минималистичен в дизайна си. Тази идея е прекрасна за замаскиране на Вашия кабинет, килер или зала за забавления зад тази изключително идейна тайна врата с полици. Дървеният материал използван за направата на вратата и ъгъла за четене още повече допълва цялостното удобство и елегантност на стаята. Кой би си помислил, че зад тези вградени полици, приютили Вашите любими романи или сувенири от пътувания, се крие цял нов малък свят, който чака да бъде открит и изследван.


Източник: http://www.icreatived.com/2014/04/bookcase-door-by-deforest-architects.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.