Една интересна стилова смесица е Сканди шик с азиатски нотки или обратното. И двата стила имат сходен релаксиращ и ненатрапчив вайб. Принципно този интериорен подход работи отлично и в големи пространства, но ако сте собственик на малък апартамент със скромни размери, ще отключите истинската му функционалност.

Ще ви разведем из малки пространства със смели интериорни решения като, стилни иновативни декорации за стена, натурални елементи, дърво и текстил с различна текстура, много стайни растения и зеленина, стъклени преградни стени и прочие. Цветове в сиво-синята гама са избрани за акцентите. В сиво-синьо са лампионите и конзолата за забавление, както и една декоративна възглавничка подхвърлена небрежно. Темата продължава с кухненските шкафове и кухненския остров.
Натуралната тема в трапезарията е силно застъпена, дървена маса и интересни дървени столове заменят сиво-сините тонове, но осветлението все още напомня за индустриалният, съвременен дизайн.

Ботаническата тема е застъпена в спалнята, където откриваме картини на растения освен деликатните саксийни такива. По-ярки цветове и геометрични десени можем да открием в детската стая, а черно-белите картини в рамки поддържат интериорната
тема координирана с цялостния дизайн на жилището. Следващият отново малък апартамент ни посреща във всекидневната си, обляна в разновидности на сивото. Нежните неутрални цветове карат стаята да изглежда далеч по-просторна от реалните и размери. Погледът ни тук привличат двойка стилизирани и закачливи бухали, поставени върху конзолата за забавление. В единия си край тя удобно прелива в мини библиотека, а наличието на огледален фриз в секцията е най-уместният начин да вкарате тъмен и по-категоричен цвят в интериора, особено в малка стая.

Трапезарията е обособена чрез чудесна декоративна стена. Големи геометрични фигури редуват текстура и разновидности на сивото, но тук те са дефинирани от златен кант, който просто пее в синхрон със сивото и черното. Прозрачна стъклена ваза и чаши за вино красят масата. Кухнята е в бяло и сиво и подхожда на съседстващата трапезария. Скандинавския стил се характеризира от “умно” място за
съхранение на вещи. То е дискретно, но много функционално и втози случай дори разполага със свое осветление под формата на LED ленти.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.