Този свеж апартамент – дело на студиото за интериорен дизайн AULY – е разположен в изключително красивата и привлекателна част на столицата ни, в непосредствена близост до „Докторската градина” на ул. Кракра и заема площ от 85 кв.м. Задачата на студиото е да направи жилището с разпределение, което да отговаря на днешната динамика и начин на живот. Залага се на така предпочитания отворен план за дневната зона.

rsz_6

Освен това, банята е била малка и крайно неудобна за използване. Това е наложило известни промени и преразпределение на жилищното пространство. Кухнята, трапезарията и холът са обединени, а спалнята е запазена като местоположение. Банята е разширена, а старата кухня е превърната в работен кабинет или детска стая – в зависимост от наемателите.

rsz_114

rsz_41

1_2

Собственикът на апартамента е живял в Амстердам – ето защо интериорът на това жилище е инспириран от космполитността на този град, а също така наблюдаваме и чара на скандинавския интериор. Желанието на собственика е в интериора да присъстват непринудеността, спокойствието и чистотата, които струят от скандинавските интериори.

rsz_223

rsz_22

rsz_17

Помещенията са обединени чрез използваните цветове и материали. Плочките за пода, със своята графичност и рисунък, внасят идеята за Испанската сиеста. Дъбът в паркета, интериорните врати и част от мебелите, дава топлина и уют. Трапезарното помещение и дневената са разделени визуално чрез използваните различни настилки – плочки и паркет. Кухнята и всички вградени корпусни мебели са от масив, по проект на студиото. Жълтите трапезарни столове и комфортната меката мебел ни подканват към приятни събирания и разговори.

rsz_120

22_23

Наблюдаваме изключително разнообразие от осветителни тела – висящи, насочващи и вградени луни.

6_7

Следва романтичното спално помещение. Това е зона за пълен релакс и почивка със своята мека, нежна, неутрална палитра. Висящите осветителни тела напълно изместват нуждата от разполагането на нощни лампи над минималистичните нощни шкафчета. Отваряйки вратите към терасата, обгърната в зеленина, се изгубва границата вън – вътре.

rsz_210

rsz_18

rsz_19

Лятна романтична приказка – това е усещането което създава този свеж дом, от момента в който прекрачите прага му.

rsz_115

Интериорен дизайн – студио AULY – Десислава Иванова и Ива Русинова

Фотография – Яна Блажева

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.