Много пъти сме си говори, колко ценно е кухненското пространство и колко обединяваща функция има то. Пригответе се да вдъхнем нов живот и настроение в любимата кухня!

Предложенията ни, ще ви разходят из минималистични кухни, богато декорирани такива, абстрактни и познати акценти, рустикални и съвременни декори. Ще надникнем и в луксозните кухни с мраморни плотове и акценти в златно и сребристо, други ще ни очароват с цвят и десени!

Разбира се, не липсват и футуристични декори, както и такива подчинени на природата и базирани на връзката с нея.

Минималистичните кухни, са изключително предпочитани, заради спокойната и мека атмосфера, която носят. Дизайнът им,е базиран на меки извивки, чисти линии, елементи в топли дървесни нюанси и деликатни акценти.

Съвременната кухня все по-малко разчита на кухненските шкафове, особено в семейните домове. Предпочитани са рафтовете и лавиците, които оставят повече въздух в пространството.

Съвременният рустикален стил, има много модерни елементи, които гарантират комфорт. Например, малките столове от корк, са хит в момента- леки и с добра дървесна текстура и много удобни.

За да постигнете мечтаната елегантност в кухненското пространство, заложете на снежно бяло и мрамор. Те са великолепни в комбинация с наситено винено червено, тюркоазен зелен нюанс и разбира се елементи в златно.

Архитектурата на пространството, е не по-малко важна- арки и овални форми са в контраст със строги линии където е уместно.

Високият таван винаги дава предимство. В кухнята с висок таван, може да си позволите луксозен, богат полилей, дори цяла абстрактна инсталация.

Много популярен напоследък стана медния гръб на кухня. Изглежда ефектно, поддържа се лесно и в зависимост от медния лист, може да има винтидж излъчване или супер модерен прочит.

Категорични сме, че ако заложите на ярки и по-смели цветове няма да сгрешите! Бонбонени или пастелни тонове, райета и точки, ще създадат супер футуристична атмосфера в кухнята.

Не можем да пропуснем любимите Бохо кухни!

Защо? Ами защото са едни от най-уютните пространства в дома!

Източник: http://www.home-designing.com/40-aesthetic-kitchens-that-make-you-want-to-brush-up-on-your-culinary-skills

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.