Едно пространство трябва винаги да бъде проектирано и декорирано според неговата функция. Когато мислим за функцията на банята, е лесно да разберем защо спокойствието и релаксиращата атмосфера като в спа център са сред първите концепции, които ни идват на ум. Ако не друго, баните в дома ви трябва да са удобни, а материалите трябва да са едновременно семпли и лесни за почистване. Разгледайте тази колекция от елегантни бани, които подбрахме за вас.

елегантни бани 2

елегантни бани 6

Не е случайно, че повечето бани от висок клас са създадени с помощта на материали като мрамор, гранит и порцелан. В допълнение към този блясък, повърхностите са изключително лесни за почистване. Когато става дума за банята, е наложително тя да се почиства толкова често, колкото е възможно. Ето защо, всички луксозни бани обикновено могат да се похвалят със стъклени душ врати (кабини), а не завеси от плат…

елегантни бани 10

елегантни бани 9

Когато говорим за елегантни бани, се сещаме за мрамора. Той например има репутацията да бъде един от най-луксозните материали. Мраморните плочки са изключително устойчиви и могат да издържат десетилетия наред, ако се поддържат правилно. Освен това, мраморните бани никога не излизат от мода. Тяхната красота ни вдъхновява година след година. Когато мраморът се използва за стените в банята, се създава неформален декор, особено ако е използван в комбинация с бяло и сиво.

елегантни бани 12

елегантни бани 8

 

Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че повечето успешни проекти за баня използват природни теми и неутрални цветове. Например, естествено дърво, бамбук, меки бежови цветове, сив камък. Ако тези цветове изглеждат твърде обикновени за вас, то можете да ги комбинирате с интересни текстури, неконвенционална вана или нестандартни дизайни на душ. Ако имате нужда от допълнително цвят, помислете за плочки тип мозайка в различни цветове, ярки и шарени килимчета или изкуство за стената във вид на картина.

елегантни бани 5

елегантни бани 1

Друг елемент, с който можете да демонстрирате вашия личен вкус, е изборът на осветителни тела.

елегантни бани 11

елегантни бани 3

Всъщност, вашата баня може да бъде толкова стилен или релаксираща, колкото пожелаете.

Източник: www.decoist.com

Разгледайте още вдъхновяващи идеи за луксозни бани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.