Архитектът Флавио Кастро от FC Studio, се впуска в невероятно архитектурно приключение с конструкцията на къща „Кутията“. Проектът е реализиран в Сао Паоло, Бразилия и представлява къща- мечта, която има формата на кутия.

Тя е на два етажa, разполага с една спалня, а повечето и стени са подвижни. Къщата с плосък покрив, е заобиколена от буйна зеленина и когато плъзнете приспособените стени, се озовавате сред свежата градина. Архитектът наистина е усвоил по- голямата част от площта на имота, но хитрият ход, да ситуира къщата сред градина ви оставя с друго усещане.

Тази райска къща, се крие зад метални врати и стабилна циментова стена, но попадайки в двора, сякаш се пренасяте в джунглата.

В търсене на кратки срокове за изпълнение на проекта, собственикът, избира да работи с предварително подготвени елементи и панели. Другото, което позволява бързата конструкция са издръжливите материали- метал, цимент, стъкло, което е доста нетипичен избор за бразилското строителство.

Въперки това, къщата излъчва ефирност и лекота. Всички тези груби и твърди материали се претопяват в красивите ракурси към градината, зад панорамните прозорци.

За основната мебелировка във всекидневната, са избрани топли, земни тонове, които отлично кореспондират с естесвените елементи навън. За щипка съвременен шик се грижат двойка свежи, снежнобели маси за кафе. Аранжирани са със стилни саксии със суколенти, които пренасят природния вайб в интериора.

Точно до основната всекидневна, можем да открием другата забележителна черта на тази къща- трапезария на открито. Масата и столовете са решени изцяло в златно и напомнят за съкровище в джунглата, сякаш изскочило от приключенски филм.

Най- забавното е, че когато външната стена на всекидневната е сгъната, бетонната ограда се превръща в такава. Така изведнъж се получавате по- голям дом, част от който е под звездите!

Кухнята е в неутрални тонове и със сивкаво-кафявия си интериор контрастира на светлата всекидневна. Тя се простира на три солидни стени и разполага с кухненски остров.

На втория етаж откриваме втора всекидневна с еклектичен и съвременен интериор. Тя също гледа към зелената градина, а дървеният под продължава натуралната тема.

Разгледайте остатъка от прелестния интериор на този дом в галерията ни.

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.