Населението на земята нараства и хората нямат никакво намерение да забавят оборотите. Транспортът е начинът да стигнем от точка А до точка Б, затова и магистралите постоянно биват променяни и разширявани, за да могат да поемат целия поток от коли и хора.
Така че нека погледнем добрите, лошите и откровено грозните ефекти от модерните магистрали и как те се отразяват на нашите домове:
Домовете ни губят своя дзен елемент
Няма как да игнорираме стреса, когато колите профучават непосредствено до дома ни, така че това чувство може да е точно обратното на онова – на спокойствие и комфорт – което сте се надявали да получите, когато сте купували собствеността и магистралата още не е съществувала.

courtyard-garden-
Възходът на модерната магистрала
Магистралите са направени за удобството и бързината да стигнеш от едно място на друго; за съжаление, всички ние знам, че повишеният трафик означава и по-голямо замърсяване. Единственият начин един собственик да изолира дома си от целия този шум и замърсяване от близката магистрала е да направи къщата или апартамента си „зелен” т.е. използващ възможно най-много природни източници и устройства. Например, използването на соларни панели на покрива не само ще повиши отоплителната и енергийна ефективност на дома Ви, а и тези големи панели биха могли да ограничат идващия отвън шум.

green-wall-vertical-garden
Магистралите могат да намалят цената на жилището Ви
Магистралите може да са истинско проклятие за хората, които някога са живели в тихи квартали, а сега профучаващите коли, сякаш минават директно през хола им. Още един недостатък е, че със сигурност намаляват стойността на жилището, близо до което са разположени.

road-planning


Източник: http://freshome.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.