Бохо- накратко от бохемски, е стил, който черпи вдъхновение от мултикултурното богатство, палитрата на художественото изразяване, креативността и спокойната, лежерна атмосфера.

В статията днес, ще ви дадем основни насоки за декорация на всекидневната в стил Бохо.Ето и някои от ключовите елементи стила:

Ярки цветни десени

Съчетайте земни цветове като охра, цвят теракота, зелено с ярки нюанси. Не се страхувайте да правите смели комбинации, за да внесете характерната за стила жизненост и енергия в декора.

Пластове от текстури

Бохо е синоним на комфорт и уют. За да го получите, трябва да създадете усещане за пластове от различни материи и текстури. Всякакви килими, постелки, пътеки, одеяла и декоративни меки възглавници, ще създадат този прекрасен уютен микс в декора.

Еклектика в избора на мебели

Можете, и е желателно, да направите пъстра колекция от мебели с различна естетика. Съчетайте стари и нови мебели, дърво, метал и полимерна пластмаса за максимален ефект.

Естествени текстури

Важно е, да поканите духа на дивото, на горското у дома, когато говорим за бохемски стил. Изобилие от стайни растения, дървени елементи, естествен камък, висящи макрамета, ще направят домът ви истински оазис за релаксация и почивка.

Дайте воля на артиста във вас!

Ако рисувате, плетете, правите колажи или колекционирате плакати…какъвто и да е артуърк, задължително го изложете на показ. Бохемският стил, предполага такъв тип спонтанност в изразяването, не се колебайте и отделете място за вашия личен почерк.

Отразете богатството на света в декора.

Етно, трайбъл елементите от всякакви култури са отличен компонент от вашата Бохо всекидневна.

Над всичко останало е общата атмосфера, която ще постигнете в дома. Декорът, трябва да носи онази въздушна, лека и лежерна нотка. В бохемският стил трябва да се долавя онази магия, която бихте усетили на красиво, ново място сред природата. Целта ви е, да създадете декор, който без усилие ви отпуска и кара да се чувствате комфортно.

Източници: https://www.decoist.com/boho-living-room/

https://edwardgeorgelondon.com/en-usa/blogs/home-garden/modern-boho-living-room-ideas-for-a-cozy-laid-back-space

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.