Да прекараш детството си на о-в Бали е вълшебно преживяване за дизайнера Елора Харди. Най- вече, защото е заобиколена от хора, трансформиращи всякакви естествени материали в изящни и красиви пособия.  Тя наблюдава местните жени как плетат палмови листа, за да направят подноси върху които поставят ритуални дарове. Елора пораства в семейство на канадски бижутер, а близка приятелка на семейството е интериорният дизайнер Линда Гарланд, която по това време изработва бамбукови мебели за клиенти като Миг Джагър.

Естественият избор на Елора е, самата тя,  да стане дизайнер. След завръщането си от Ню Йорк в Бали, Харди помага на баща си в конструирането на местното училище. Това я мотивира да започне да проектира самостоятелно абсолютно вълшебни вили, базирани на традиционно местно строителство.

Къща Eclipse е последното и творение! Това е триетажна вила, заобиколена от буйна тропическа растителност. Тя сякаш виси закачена за естествените природни тераси над пропастта под красивата и веранда.

Верандата е дървена, огромна и просторна. Гледката е величествена и направо спира дъха!

Входът на мистичната вила е във формата на пълна луна, чиято сърцевина е подвижна. Истински футуристичен портал към друга бмбукова вселена. Вътре ви посреща маса за хранене и красиво вито стълбище от бамбук.  Кухнята е кръгла и е едно цяло с трапезарията. Кухненските мивки са от ръчно-кован меден материал.

Основната спалня е мястото, към което ще ви отведе витото стълбище. Тя е под същински купол от 16 извити бамбукови пръта, а той е обгърнат от феерична прозрачна мрежа за комари.

Целият интериор на тази вила е един открит майсторски урок по обзавеждане с бамбукови мебели. В основната баня, разполагате с класическа японска дървена вана и медни умивалници в същия стил.

Спалнята за гости не отстъпва по красота на основната. Всички мебели са плетени от ратан или бамбук, дори самото легло. Подът е от полирани речни камъни и индийската тема в спалния комплект усилва естествената тема в интериора.

Излезте на терасата, настанете се на поръчковата бамбукова пейка и се насладете на тропическия пейзаж!

Източник:https://www.elledecor.com/design-decorate/house-interiors/g25618425/elora-hardy-bamboo-villa-in-bali-indonesia/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.