Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Интересни идеи за секции за книги

Накарайте вашите книги и енциклопедии да се чувстват специални. Разгледайте тези творчески предложения за секции за книги и бъдете вдъхновени!

Подреждането на книги като произведения на изкуството над дивана е страхотен акцент. Много харесваме комбинацията между тези разчупени рафтове (изработен от ски!) и равномерно поставените книги и фоторамки.

Направете си вградена библиотека като използвате дадена ниша във вашия дом. Добавете бляскави готик аксесоари и кадифен стол и със сигурност няма да останете равнодушни към такъв кът за четене. Семпло фолио за прозорец ще ви предложи малко уединение, но и ще позволява на светлината да влиза вътре в помещението.

Не се страхувайте да смесвате стари с нови секции за книги. Въпреки традиционните характеристики, които носи ретро секцията, модерната библиотеката се вписва много добре в обстановката.

Подредете книгите по цветове, като започнете с най-светлият в горната част и продължите надолу до завършване на ефекта. Тази идея може да се приложи и ще изглежда страхотно за всички стилове библиотеки.

Възползвайте се максимално от всеки сантиметър, като използвате вградена библиотека, комбинирана с шкафове от пода до тавана. За детски стаи, това дава повече пространство за игра, но също така е отлично решение и за малки кухни.

Както се казва “небето е границата”, и това наистина е така ако става въпрос за модулна етажерка като тази. Бяла, семпла и ефектна.

Използвайте архитектурата и особеностите на стаите. Нишите до двете страни на камината са идеални за вградена библиотека.

Тази красива oстъклена секция за книги във викториански стил (от колекцията Ralph Lauren Home) е бил вдъхновена от английски дизайн от деветнадесети век. Тя е идеална за големи книги с твърди корици. Ефектът се постига благодарение на стъклените врати и щедрите викториански пропорции.

Бъдете смели и експериментирайте при избора на секция за книги във вашия дом. Само така няма да останете незабелязани! Използвайте необичайни материали и дръзки цветове!

голяма секция за книги

Източник: http://www.houseandgarden.co.uk

Exit mobile version