Идеалният капан за комари, изработен на ръка
Лятото е тук отново, но също и времето когато онези дразнещи комари излизат и започват да Ви тормозят и не Ви оставят да си поспите спокойно през нощта; те могат да съсипят единственото Ви време за почивка и тогава следващият Ви ден може да се превърне в истинско бедствие като се чувствате изтощени, да се чешете навсякъде, защото техните ухапвания са истински дразнещи.
Има доста продукти, на химическа основа, на пазара, които са предназначени за прогонване на всички тези дразнещи същества; и все пак те са наистина скъпи и не много ефективни; затова, може би е най-добре ако си направите сами Ваш капан за комари по стария изпитан начин, той ще бъде много по-ефективен и прост за използване.
Това, от което имате нужда, е 200 мл. Вода, 50 гр. Кафява захар, 1 гр. Мая и използвана пластмасова бутилка от 2 л. Трябва да отрежете бутилката на половина и да смесите топлата вода с кафявата захар, за да получите равномерна смес; след това трябва да я оставите да се охлади. Когато сместа е достатъчно студена, трябва да я налеете в долната половина на бутилката, след това поставете маята във водата и поставете горната част на бутилката наобратно в долната. След това трябва да боядисате или облепите бутилката в черно като оставите върха отворен.
Трябва да поставите Вашия капан за комари навън пред стаята, която искате да защитите; и само гледайте как тези дразнещи летящи същества са привлечени от черния цвят и маята; също така водата и захарта създават въглероден диоксид, който допълнително привлича комарите. Не забравяйте да сменяте разтвора на всеки две седмици за най-ефективен резултат.


Източник: http://www.icreatived.com/2014/04/handmade-mosquito-trap.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.