Типове гаражни врати

Има няколко основни типа гаражни врати. Типът, който избираме, често зависи от нуждите ни. Именно спрямо тях избираме между три или максимум типа врати. По-долу ще намерите кратко описание на три типа гаражни врати:

  1. Отваряще се нагоре гаражни врати

Тези гаражни врати имат способността да се отварят нагоре. Те са проектирани така че да се завъртат нагоре първо и след това по посока на тавана на гаража. Ето защо, ако избрали такъв тип гаражна врата е нужно да осигурите достатъчно място за лесното отваряне на вратата. Пространство трябва да има и от двете страни, от долната и горната. Ако пътечката към гаража е твърде малка, откажете се от този тип гаражна врата.

2.Гаражна врата тип ролка /ролетни гаражни врати/

За по-тесни площи, гаражната врата тип ролка е най-добрия избор, който можете да направите. Такъв тип врати са проектирани с цел пестене на пространство. Въпреки че това са най-опростените дизайни на гаражни врати, лесно можете да ги отворите само ги издърпате към тавана. Тъй като този тип гаражни врати не се върти изобщо, не е необходимо да се съобразявате с широчината. Повечето гаражни врати от този тип са напълно автоматични и се използват в държави и области, където времето е лошо и не позволява да излезете от колата и да отворите вратата на гаража, за да паркирате автомобила.

 

3. Секционни гаражни врати

Този тип гаражни врати са разделени на няколко части. Съответните части, секции, позволяват да се пести пространство и да се отварят вратите по-лесно. Тъй като секционните гаражни врати не се отварят нагоре, те са идеално решение за гаражи, към които води малка и тясна пътечка. Тези гаражни врати се отварят много лесно само чрез натискане напред.

Следващият път, когато избирате гаражна врата, обърнете се към нашите съвети и се уверете, че дизайнът, който сте избрали подхожда и на гаража ви.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.