Без значение дали говорим за мода, романтика, интериорен дизайн, или каквато и да била друга тема от ежедневието, истината е, че най-малките неща и детайли правят най-голяма разлика. Всички знаем, че дори и най-красивия тоалет не е завършен без перфектното колие; една връзка се превръща от добра в прекрасна точно заради всички малки жестове като например момчето да даде на момичето якето си, за да не й е студено; перфектната стая не е все още толкова перфектна и завършена без чудесните аксесоари, които я правят толкова специална. Да декорирате вашето пространство е много лесен процес в днешно време поради безкрайно многото идеи и съвети, които могат да се намерят в списанията и онлайн. Но истината е, че колкото и да са чудесни тези идеи, те не са уникални по своему за вас си и не са резултат от вашето въображение и вдъхновение. Няма нищо по-прекрасно от това да стъпиш в дом или дори стая, която да е създадена от теб и да почувстваш гордостта от уникалното усещане. Разбира се, опция е и просто да отидете до магазина и да купите всичко, което специалистите там ви препоръчат, но няма място за сравнение, колко по-забавно, по-евтино и по-впечатляващ краен ефект би имало, ако вие самите по ваш си начин изберете всеки малък детайл, който смятате, че е най-подходящ. Разбира се, всичко трябва да е в някакви граници, защото дори и да избирате най-прекрасните и уникални аксесоари, ако прекалите, мястото ще изглежда твърде претруфено и дори разхвърляно. Също така можете да се възползвате от някои идеи и трикове, но отново го направете по свой си начин, а не буквално да използвате всяка една идея.
Използвайте смели, силни и разноцветни светлини за вашия дом. Светлината е аксесоар, с който можете да промените обстановката на вашия дом без дори да подозирате. Същевременно разбира се, това е един така или иначе нужен елемент за всеки дом. Добрата новина е, че това определено е един от по-евтините начини да добавите интересен декор към дома си. Избирайки подходящия вид светлина, определено ще накара вашия интериорен дизайн да изпъкне, вместо да се бори по някакъв начин с него. Запомнете, че за да изберете най-подходящата светлина за определена стая, трябва предварително да имате представа каква ще бъде функцията й и какви дейности ще бъдат изпълнявани най-често там. Един бърз пример е, че в антрето най-подходяща е по-меката и приветстваща светлина, която може да бъде или под формата на полилей или ако пространството ви не е достатъчно, може да се използват съвпадащи си по цвят и визия малка масичка с интересна лампа. В сравнение, за вашата спалня една от най-добрите опции е да се използват множество малки светлинки, за да може да използвате силна светлина когато ви потрябва, а през останалото време да имате възможността да намалявате силата на светлината когато имате нужда от релаксация.

table-lamp-ikea
Друга идея как може да се комбинират модата с функционалността са чергите. Много хора смятат, че е абсолютно нужно за един дом да има черга, особено през зимните, студени дни. Една черга може да бъде както полезна, така и много приятна за окото, особено ако изберете уникален дизайн, който напълно съвпада с вашия вкус. Ако сте любител на ретро стила, то чудесен вариант за вас би било да изберете ретро черга от най-висока класа. По този начин, можете да гледате на своята черга като на произведение на изкуството, което просто се намира на пода поради някаква причина. Истината е, че с използването на една такава черга, можете изцяло да промените външния вид на стаята, превръщайки я от неутрално изглеждащо пространство, в пространство, което има свой собствен интериорен дизайн. Има много интересни начини, по които можете да накарате предимствата на вашия дом да изпъкнат, просто бъдете себе си и се отдайте на въображението си.

heine-home-sculpture


Източник: http://www.topdreamer.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.