В статията днес, ще ви разкрием няколко изумителни комплекса в Мексико. Те са построени от дърво и цялата им концепция се стреми към естествен минимализъм и хармония с природата.

Дървото е един от най-разпространените и предпочитани материали от архитектите. То е много разнолико и предлага поле от възможности за употреба. С него, могат да се проектират и изградят иновативни и много красиви конструкции.

Комплексът Азулик, е разположен на карибския бряг на Мексико и ще ви потопи е органична и естествена архитектура. Базиран е на природните дадености и семплата обстановка.

Със сигурност не предлага телевизия и интернет…дори няма да разполагате с телефон в стаята си.

Идеята на курорта е да ви потопи в автентичната си атмосфера, защото е наистина магична!

Някъде по протежението на плажа Гуереро, Мексико е разположена дървена вила.

Тя прилича по скоро прилича на къща на дърво и е конструиране предимно от дърво и има толкова уникална конструкция, че напълно успява да се слее с пейзажа наоколо.

Във вътрешността и ще откриете изобилие от естествени материали- глина, речни камъни, бамбук. Почивката в тази вила е истинско изживяване за романтици!

Последната вила, която ще ви покажем е направо частен замък! Състои се от 21 апартамента, разположени са на три нива, а покривът е огромна тераса-градина.

Интересното в този комплекс е, че е построен с традиционни строителни техники за района.

Материалите вложени в него са изцяло естествени- дърво и камък и също са от региона. Екстериора е не по- малко интригуващ от интериора. Дървената облицовка на комплекса му придава екзотичен и естествен вид.

Тези комплекси, доказват, че няма по-луксозно и обогатяващо преживяване от това да си потопен в заобикалящата те природа. Архитектите проектирали тези къщи са се опитали да ги слеят изцяло със средата, така че да ви накарат да се почувствате пречистени и отпочинали сред незабравима и неповторима обстановка.

Източник:https://www.homedit.com/mexican-wood-projects/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.