Всеки има собствено мнение, свързано с мраморa като материал, използван в интериора, особено в кухнята. Използването на мраморен плот, превръща пространството в особено атрактивно и стилно. Както всеки друг материал, мраморът си има както плюсове, така и минуси…

мраморен плот

мраморен плот

мраморен плот

Първо, обаче, нека да разберем какво е мраморът за да можем добре да го съдим и оценим. Геолозите смятат мрамора за варовик, претърпял метаморфоза докато каменоделците имат по-широк начин за неговото възприемане. Древните гърци са строили техните архитектури, градове и творби с него. Римляните използвали мрамор за сградите си. Днес все още продължава да се използва в строителството. Най-често се използва за подови настилки, колони, стълбища, облицовки и др. Той не може обаче да се използва на открито, тъй като водата разяжда неговата кристална структура. Повърхността му е гладка и следователно може да бъде хлъзгав, което го прави неблагоприятно за използване в области с голям трафик. Мрамора е един от най-красивите камъни, с високо полирано гладко лице и голямо разнообразие от цветове.

мраморен плот

мраморен плот

мраморен плот

Съществуват много различни видове, всеки от които има свои собствени особености, които ни помагат да направим разликата между тях. Има два основни вида мраморни покрития усъвършенстван (шлайфан) и полиран.

мраморен плот

мраморен плот

мраморен плот

В кухнята, мраморът често се използва за плотове и гръб на кухнята. А мраморният плот изглежда много елегантно и стилно, но имайки предвид характеристиките на материала, изисква постоянна поддръжка. И все пак, почистването на мраморен плот е лесно. Просто използвайте топла вода и сапун, а за упорити петна – смес от сода за хляб и вода.

Източник: www.homedit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.