Преместването на всичките ви скъпоценни вещи от точка А до точка В е често много по-скъпа услуга, отколкото някога сте си представяли. За да се прецените дали цените на хамалските услуги са оправдани, най-добре е да попитате представител на избрана от вас фирма за преместване, за да ви ориентира с приблизителната цена на услуга. Добре е да сте наясно с камиона или автомобила, който ви е нужен да се преместите. Съветваме ви да си направите списък с нещата, от които ще имате нужда: материали за пакетиране, кашони, брой коли за преместването и др. Важно е да имате представа, че крайната цена, която ще ви оферират от компанията за хамалски услуги включва не само транспорт, но и трудът на хамалите, които ще пакетират и натоварят багажа вместо Вас. Ако се премествате в друг град, добре е да имате приблизителна идея за разходите за газ или бензин, особено ако ще пътувате цял ден.

Друг важен ценообразуващ елемент са специалните предмети. Тук имаме предвид, че транспортирането на животни и скъпи, деликатни вещи обикновено струва по-скъпо предвид разходите за допълнителни грижи, застраховките и др.
Всъщност някога питали ли сте се колко прецизно компаниите за преместване, предоставящи хамалски услуги, правят ценообразуване? Има определени фактори, които могат сериозно да засегнат разходите, необходими за преместване и дори и вие трябва да сте запознати с някои фактори. Практически цената на хамалските услуги и в частност транспортирането на вашите вещи зависи от теглото им и разстоянието между точка А, в която сте в момента и точка Б, в която трябва да бъдат транспортирани.
Що се отнася до теглото на Вашите вещи, всяка добра фирма за хамалски услуги трябва да има твърда тарифа за всяка категория и ориентир като пределна стойност. С други думи, ако теглото на Вашите предмети прехвърли стойността, посочена като горна граница в дадена категория, вие преминавате в следващата ценова категория.
Нека разгледаме основните фактори, които влияят на цените на хамалските услуги като обобщена стойност, включваща транспорт и пренасяне:
-цени на гориво
-разстояние от точка А до точка Б
-изкачване на стълбища
-включени уреди и разглобени части
-опаковали ли сте своите вещи
-организирали ли сте целия процес, за да протече преместването максимално бързо

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.