Ако изповядвате бохемска концепция за начин на живот, то със сигурност искате домът ви да го отразява! Едва ли има по-подходящо помещение от кухнята, което да подчиним на този интериорен стил.

Освен че бохо-шик е мания в момента, този стил, ще ви даде толкова много уют, топлина и цветове! Създаването на бохемска атмосфера в кухнята е лесно, но има своите „подводни камъни“. Ще ви дадем някои ценни съвети за бохо декорация- цветови комбинации, декоративни елементи, идеи за планиране на пространството и прочие.

Обикновено, местата декорирани в бохемски стил, са със смело излъчване, ярки и в комбинации от цветове и текстури! Цветовите схеми варират широко, от розово и червено до синьо-зелената гама. Най-хубавото е, че можете да ги изведете на показ в каквито пропорции решите!

Друг подход, залага на по-неутралната гама. Бохемският интериор, показва недвусмислено връзката ни с природата, така че всичко в топлата цветова гама е добре дошло.

Тук говорим за светло бежово, нежни сиви нюанси и разбира се бяло. Акцентите в такъв тип бохо интериор, е най-естествено да бъдат в ръждив цвят, охра и техни производни.

Бохемски вайб, може да постигнете и в монохромни варианти. Бял декор с черни акценти, ще превърнат кухнята в супер модерно пространство с лек Сканди елемент.

Със сигурност, ще ви трябва изобилие от естествена светлина, за да може да настаните удобно плетените кашпи с цветя. Защото кое бохо пространство е лишено от зеленина?

Да поговорим за фаянса в кухнята. Когато искаме да декорираме в бохемски стил, залагаме на цветното! Марокански плочки или всякакъв вид разноцветни десени, дори различни по вид плочки са отличен избор за гръб на кухнята или пода.

Едва ли трябва да отбелязваме неизменното присъствие на тъканите черги и килими в бохо стила.

Друг неизменен елемент от бохемската кухня е естественото дърво. Маси, плотове или столове от дърво, ще ви донесат така нужната топлина и баланс в интериора.

Източник: https://www.shelterness.com/boho-kitchen-decor-ideas/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.