Щампован бетон
Дълго време бетонът беше смятан за студен и скучен материал, който трябва да се скрие с камък или боя. Но с възраждането на индустриалния стил, както и с желанието на собствениците да се акцентира върху минималистичните дизайни, бетонът отново заема централно място в съвременния дом. Използвайки бетон за пространството около басейна пренасяме тази тенденция навън. Това става възможно като използваме елегантния щампован бетон. нека да забравим за скучното сиво и се спрем на щампован бетон, който идва в различни цветове и може да имитира тухла, камък и други повърхности.

Exquisite-tropical-pool-and-backyard-idea

Lovely-modified-rectangular-pool-with-a-stamped-concrete-deck

Stamped-concrete-pool-deck-is-both-aesthetic-and-durable

Добавете цвят и текстура
Използването на щампован или оцветен бетон вместо обикновен, е идеален избор за тези от вас, които искат да разнообразят зоната на басейна и в същото време да спестят средства. Бетонът ще ви излезе по-евтино от плочки или мрамор. В същото време крайният резултатът е същият, благодарение на химичното оцветяване и специални втвърдители. Дори може да използвате бетон, имитиращ пясъчен плаж!
Текстурата за площта около басейна се получава като се използва пясъчни частици или техниката офорт; комбинацията от тях осигурява пълна безопасност за децата, както и предпазва от подхлъзване. Техниката офорт също спомага за създаването на настилка, имитираща пясъчник или варовик.

Pool-deck-gives-the-backyard-a-warm-cozy-glow

Pool-deck-in-stamped-concrete-with-slate-skin-pattern-looks-amazing

Stained-concrete-pool-deck-looks-absolutely-stunning
Класически бетон
Много от нас си мечтаят за перфектния заден двор със скромен басейн, приятно местенце за сядане и барбекю. Но това може да е непосилно за бюджета ни. Ако използваме класически бетон за площта около басейна, драстично ще намалим разходите по сбъдването на мечтата ни. Забравете за екзотични решения като щампован бетон или мрамор, класическият бетон е перфектен избор за тези, които харесват изчистения минималистичен стил и нещата изискващи малка поддръжка. Също, обикновеният бетон е за тези, които искат двора и басейна им да е продължение на модерния им дом в неутрални тонове.Може би се чудите дали умишлено сме пропуснали факта, че бетонът е податлив на пукнатини.
Не, не сме! Вярно е, че температурните разлики и горещината влияят на бетона, но ако поставите правилно контролни свръзки, ще се погрижите за проблема.

Concrete-pool-decks-are-much-cheaper-than-expensive-stone-variants

Simple-concrete-deck-reflects-the-style-of-the-home

Stunning-pool-with-precast-concrete-pool-deck-and-stepping-stones


Източник: http://www.decoist.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.