Ако има място, където различни форми и функции безпроблемно се срещат, то това несъмнено е в кухнята. И обновяването на осветлението в кухнята е начин да добавите доза от стил, свежест и съдържание на пространството. Дори и да не разполагате с голяма кухня, направете прекрояване на бъдещето си като извършите простичка подмяна на осветлението – дали ще добавите насочващо осветление или ще монтирате драматичен полилей – едно осветително тяло може да е всичко необходимо, което трябва да направите за съживяване на цялата кухня. Ако вашата кухня се нуждае от обнояване, помислете за тези 6 лесни идеи за осветление в кухнята.

осветление в кухнята 6

LED осветление под кухненските шкафове
Тази лента от дълги, тесни светлини е монтирана директно върху долната страна на шкафовете, което ги прави идеални за осветяване на плот, където е областта за приготвянв на храната. LED светлинните ленти се предлагат в голямо разнообразие от дължини, така че дори и дълги или ъглови плотове могат да бъдат напълно и равномерно осветени.

осветление в кухнята 9

Светлини тип „въже“
Подобно на LED светлинните ленти, светлините въжета са най-използвани за плот задача осветление. Въжените светлини също са лесни за инсталиране: те могат да бъдат дискретно висящи под един ред шкафове.

осветление в кухнята 7

Висящи светлини
Ако в кухнята си имате остров или барплот, помислете за висящи светлини над него. Висящото осветление не само добавя стил към пространството, но то също може да помогне да се акцентира върху кухненския остров.

осветление в кухнята 1

Лунички
Малки дисковидни светлинки – лесни са за инсталиране почти навсякъде, където е необходимо да добавите осветление, под шкафовете, във вътрешната част на дълбоки чекмеджета или в тъмните ъгли на килера.

осветление в кухнята 5

Насочено осветление
Ако една единствена светлина на тавана не е това, което искате за кухнята си, насочващото осветление е отлично решение. След като монтирате този тип осветителна система, тя ще ви позволи да насочите светлината, когато и кудето имате нужда от нея най-много.

осветление в кухнята 4

осветление в кухнята 8

Драматичен полилей
Има няколко опции за осветление, които имат по-драматично, неочаквано въздействие върху вашата кухня от смяната на обикновенната лампа за полилей. Не се страхувайте да приложите нещо нестандартно и неочаквано, дори и в кухнята. Простите, функционални елементи на вашата кухня лесно ще балансират атмосферата ако сте заложили на сложен и екстравагантен полилей.

осветление в кухнята 2

 

Източник: http://freshome.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.