Живеем в епоха, в която технологиите ни управляват, въздухът е замърсен, а трафикът е натоварен. Това влияе на живота ни и ни носи преумора и стрес, които могат да доведат до нелечими болести, от които всички се страхуваме. Ето нашите 5 интересни предложения за това как да превърнете вашата спалня в свободна от стрес зона.

Съветите ще ви помогнат да трансформирате Вашата спалня – малка или голяма, подредена или разхвърляна – в едно спретнато и съвършено помещение. Декорациите, обзавеждането и цветовете, използвани в спалнята, могат да въздействат на нашето настроение и здраве. Нека разгледаме тези съвети за спалня един по един и превърнем нашите спални в интимни зони, в които стресът няма място.

#1 Легло и спално бельо

Съвети за спалня
Източник: www.b-an-g.com

Леглото заедно със спалното бельо са от ключово значение за всяка спалня. И двете могат да превърнат пространството в по-приятна и удобна зона са спане. Чаршафите и завивките могат да са в различни цветове и дизайни, така че да отговорят на всеки стил и дизайн на спалното помещение. Таблата на леглото лесно може да направи Вашето помещение по-приятно.

Не трябва да забравяме да споменем и възлавничките, които са един от най-важните елементи. Комбинацията от мекота и твърдост са страхотни за наслояване, а колоритните калъфки за възглавници са лесни за почистване и могат да направят стаята по-жива и свежа. За да увеличите чувството за релаксация и да подпомогнете добрия сън през нощта, то Вие трябва да помислите за закупуване на високо качествен пух (юрганите за цяла година са най-популярни).  Ако искате да получите уютното и топло усещане, което сте имали в луксозните хотели, тогава удобна, мека и по-високо качествена пухена завивка е това, което трябва да изберете.

Изброените удобни и меки завивки ще Ви накарат да искате винаги да спите.

#2 Цветове, цветове, и пак цветове

Цветове и съвети за спалня
Източник: www.delightfull.eu

Когато променяте спалнята, изберете цветовете, които обичате, цветовете, които искате да виждате всеки ден и онези, които успокояват очите Ви.

Цветовете, използвани в спалнята, би трябвало да бъдат енергизиращи, а не депресиращи. Така че, действайте с избора на весели цветове, които ще Ви накарат да станете от леглото по-лесно. Тъмните цветове и тези с успокояващ ефект могат също да бъдат използвани и да са от полза на тези, които се нуждаят от повече време за да заспят.

#3 Завеси

f828b6f2c3f2417e921277a488c0d7d7
Завесите могат да изиграят огромна роля във Ваша спалня. Можете да ги намерите в разнообразни стилове и дизайни и няма да имате никакви затруднения да се сдобиете с пердетата, които ще се вписват перфектно във Вашата спалня.

От значение е да можем да контролираме светлината в стаята.

#4 Организиране и подредба

Източник: HGTV
Източник: HGTV

Трябва да намерите най-добрия начин да премахнете бъркотията в спалнята. Кой би искал да спи в разхвърляна и мръсна стая?


Подредбата е много важна и първото, което следва да направите е да изхвърлите непотребните и стари вещи. Както големите, така и малките спални помещения се нуждаят от “умни” решения за съхранение, където можете да подредите бижута, обувки, чанти. Можете да използвате пространството под легото, иновативни чекмеджета и дрешници, на които да висят дрехите Ви или в които да ги сгъвате.

#5 Почистване

Съвети за спалня
Източник: yabupushelberg.com

Почиствайки праха, прахосмукирайки пода, сгъвайки дрехите и оправяйки на леглото,  превръщате спалнята в една спокойна и свободна от стрес зона. Трябва да имате ежедневен или ежеседмичен навик да поддържате пространството чисто и спретнато. Това е сигурен начин, че ще се почувствате по-щастливи и спокойни в стаята си.

Това са нашите съвети за спалня, всички тези дейности ще допринесат за това да имате добър сън през нощта, а също така и да се освободите от стреса и да заспивате по-лесно.

Още съвети за спалня

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.