Когато украсяваме помещенията и променяме интериора, трябва да да имаме предвид какъв е стилът, какво е обзавеждането, а също така и цветовите комбинации. Цветовете могат да изиграят важна роля и ако не са използвани подходящо могат да направят пространството да изглежда мрачно и неприветливо. Цветовата комбинация, която се оказа доста популярна напоследък според интериорните дизайнери, е съчетанието между сиво и жълто. Затова днес Ви представяме няколко сиво-жълти интериорни решения за да покажем как да тези два контрастиращи цветове могат да се включат в различни части от дома и да го направят по-ведър.

Всекидневната

всекидневна в сиво и жълто

Сивото е цветът, който най-често се комбинира с нюансите на бяло и черно, но ако изберем някакви жълти акценти определено можем да добавим яркост и духовитост към всекидневната. Ако изберем сив диван, то добавете и малко жълто – например жълти възглавнички. Също така можете да изберете и жълт килим към всичко това. А стените? Може би ще предпочетете да изберете някакъв светъл нюанс на сивото, или ще пожелаете да добавите жълтото само за една от стените като акцент.

Спалнята

спалня в сиво жълто
Източник: drlily.net

Да, тази цветова комбинация може да е добро решение и за спалните помещения. Основно се използва в спалните както за мъже, така и в юношеските. Сивото може да е основният цвят, а жълтото да е единственият сигурен цветови детайл, като възглавнички, завеси или килим.

Кухнята

идеи за кухня и жълто
Източник: kitchensourcebook.co.uk

Най-добрият начин да декорирате кухнята си със сиво и жълто е като изберете сиви шкафове и кухненски “остров” – за да използвате жълтото за детайлите, като осветителни тела на бара или бар столове. Този вариант е по-предпочитан, но все пак можете и да направите жълтото основния цвят като използвате сиво само за детайлите.

Трапезарията

жълти столове
Източник: housedecoratingdesigns.com

Разбира се, тази цветова комбинация е перфектният избор за трапезарното помещение. Контрастът може лесно да се постигне като изберете няколко жълти трапезарни столове и боядисате стените в сиво. Може също така да се сдобиете и с тапицирани столове за хранене, които имат сиво-жълт мотив.
Това бяха 16-те чудесни сиво-жълти интериорни решения, които ако приложите в своя интериор, със сигурност ще Ви накарат да избягате от сивия зимен ден.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.