Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Величествени цветови схеми за модерна кухня

идея за цветна кухня

Представяме ви няколко красиви цветови схеми за кухня, от които може да се вдъхновите докато мечтаете за вашата модерна кухня. Наслаждавайте се!

Кухните, които са изцяло в бял цвят, са търсени през последните години. Те имат свеж, чист вид и излъчват необикновена светлина, което със сигурност има своята привлекателнст. Но има много цветови схеми за кухня, които също така изглеждат адски свежо, особено с добавена щипка от нашия персонален стил.

Сив цвят в кухнята
Монохроматичната цветова схема е много актуална за всяко пространство, и кухнята не е изключение. Ако монохромните цветове са това, което търсите, не забравяйте да внесете разнообразие в тоновете като добавите блясък и текстура. Забележете всички тези сиви аспекти на тази модерна кухня – под, шкафове, плотове и осветително тяло. Когато са комбинирани заедно, ефектът е чудесен и се създава голяма визуална дълбочина.

Бяло и златисто
Разбира се, ако обичате белите кухни, но исках да се отклоните съвсем малко от тенденцията всичко да е бяло в кухнята, има начини да направите това с внасяне на изтънчен цвят. Поддържйте усещането за бяло като го използвате за рамкте на прозорците, мраморен кухненски плот и гръб и бяла мивка. А за шкафовете може да заложите на бледо сиво-зелен цвят. Резултатът е ефирна кухня, без да е напълно бяло…

Червено, бяло и синьо
Вариациите на хладни сини нюанси помагат да се запази тази смела цветова палитра и да чувствате интериора по-модерен и зрял, отколкото като детска стая за игри. А голямата доза от бял цвят може да допринесе за създаването на едно приятно и щастливо пространство. И нещо интересно – обикновено комбинацията от червено, бяло и синьо създава ретро усещане в интериора…


Използвайте ярки и класически цветови схеми за кухня, както и контрасти – шкафове комбинирани с матови стени в цвят слонова кост и рафтове за дълбоко визуално пиршество. Напластяването на интензивността на цветовата схема между бели подове и тавани е чудесен избор за дизайн.

Бъдете дръзки и създайте жизнерадостна атмосфера чрез използване на неочаквани цветови схеми за кухня – ярко оранжево в комбинация с тъмно розово и бледо синьо или пък цветова комбинация от лимоново жълто, тъмно лилаво и морско синьо. Всичко зависи разбира се от вашите лични цветови предпочитания и нагласи.

Не забравяйте да експериментирате! Бъдете вдъхновени и ентусиазирани!

идея за цветна кухня

Източник: www.homedit.com

Още идеи за цветни модерни кухни.

Exit mobile version